Management en leiderschap

Als leidinggevende, of als medewerker met leidinggevende taken, heb je een bijzondere positie binnen een bedrijf. Bij goed leidinggeven komen de nodige vaardigheden kijken. Graafschap College Werkt biedt daarom niet alleen een basistraining, maar ook een verdiepende cursus Leidinggeven aan.  

Daarnaast is het belangrijk dat je als ondernemer, of je nu zzp’er bent of een aantal werknemers in dienst hebt, op alle vlakken op de toekomst bent voorbereid. Ook daarvoor kun je een training volgen, waarin naast kennisoverdracht ook de uitwisseling met collega-ondernemers belangrijk is.  

Naast de trainingen hieronder zijn ook maatwerktrainingen voor bedrijven/instellingen mogelijk. Heb je een idee of vraag? Neem contact op met onze relatieadviseur!   

Marketing en sales

Werk je in de marketing of sales? Dan zet jij, naast je vakkennis en enthousiasme, alle technische hulpmiddelen in die jou of je bedrijf kunnen helpen om de beste resultaten te behalen. Basiskennis van een programma als Excel is hierbij onmisbaar, en kennis over het optimaal inzetten van social media al helemaal. Kijk snel of een van onderstaande trainingen iets voor je is! 

Naast de trainingen hieronder zijn ook maatwerktrainingen voor bedrijven/instellingen mogelijk. Heb je een idee of vraag? Neem contact op met onze relatieadviseur!   

Uiterlijke verzorging

Als je werkt in de uiterlijke verzorging, wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste trends. Daarnaast beheers je natuurlijk de theorie en alle praktijkvaardigheden die je nodig hebt om je klant naar volle tevredenheid van dienst te zijn. Regelmatig bijscholen, in de vorm van de praktische trainingen van Graafschap College Werkt, is in dit vakgebied een must!  

Naast de trainingen hieronder zijn ook maatwerktrainingen voor bedrijven/instellingen mogelijk. Heb je een idee of vraag? Neem contact op met onze relatieadviseur!   

Horeca, bakkerij en recreatie

In veel horecabedrijven staan vacatures open voor koks en andere medewerkers. Onze training Koken in de horeca kan daarom een interessante optie zijn als je je wilt omscholen om in deze uitdagende bedrijfstak aan de slag te gaan.
Voor medewerkers die in de horeca, maar bijvoorbeeld ook in de zorg of het winkelbedrijf, met onverpakte levensmiddelen werken, kan de training Allergenen van groot belang zijn.  

Naast de trainingen hieronder zijn ook maatwerktrainingen voor bedrijven/instellingen mogelijk. Heb je een idee of vraag? Neem contact op met onze relatieadviseur Marcel Ratering.    

Taal

Om je werk goed en veilig te kunnen doen, is het belangrijk dat je de taal van het bedrijf en/of de branche waar je werkt goed beheerst.

Onze taalcursussen Nederlands op de werkvloer, Duits op de werkvloer en Engels op de werkvloer worden meestal incompany verzorgd. De inhoud van deze cursussen wordt in overleg met de werkgever afgestemd op de leervraag van een groep werknemers.

Voor de cursus Taal en Werk kunnen arbeidsmigranten of nieuwskomers die niet meer inburgeringsplichtig zijn, zich zelf aanmelden.

Meer weten over Nederlands/Duits/Engels op de werkvloer of over andere maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met onze relatieadviseur!

Zorg

Welzijn

Investeer in jezelf met onze erkende leertrajecten, trainingen en workshops! Hieronder tref je ons scholingsaanbod binnen het vakgebied Welzijn aan. Door jouw kennis en vaardigheden binnen het vakgebied up-to-date te houden, haal je het beste in jezelf naar boven!

Meer weten over maatwerktrajecten? Neem contact op met een van onze relatieadviseurs!

Sport

Gezond leven en genoeg sporten en bewegen! We leven in een wereld waar steeds meer mensen dit belangrijk vinden. Deskundige begeleiding daarbij is van groot belang. Het is belangrijk dat je je kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Investeer in jezelf met onze opleidingen en cursussen binnen het vakgebied Sport!

Hieronder vind je ons opleidings- en cursusaanbod. Heb je als sportorganisatie vragen over scholing en training en tref je in ons aanbod niet het passende antwoord? In veel gevallen kunnen we ook maatwerk bieden. Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek.

Metaaltechniek

Ben je werkzaam of wil je werken in de metaalindustrie? Dan weet je vast en zeker dat de technische ontwikkelingen in deze branche snel gaan. Dit vraagt veel van alle betrokkenen en creëert mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Voor jou, als (potentiële) werknemer binnen deze branche, is het van belang om mee te bewegen. Investeer daarom in jezelf door middel van het volgen van een van onze cursussen. De cursussen worden overdag en ’s avonds gegeven, door uitsluitend vakbekwame en gekwalificeerde docenten, op onze moderne leslocaties en praktijkcentra in Doetinchem. Wij beschikken over nieuwe lascabines voor MIG/MAG, TIG, BMBE en autogeen lassen (NIL) en tevens over een Safan-kantbank (E-Brake, TS1, 80 ton).

Hier vind je meer informatie over de cursussen die wij bieden. Daarnaast verzorgen wij voor bedrijven en instellingen maatwerkscholing: scholing aangepast op de specifieke wensen van onze klant. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Verspaningstechniek

Naast conventionele verspaningstechnieken maakt het bedrijfsleven gebruik van CNC-bewerkingsmachnines. Vaak worden ze aangestuurd vanuit een CAM-systeem en zijn ze voorzien van een beladingsrobot of een palletbeladingssysteem. Omdat de productietechnieken complexer worden en opdrachtgevers steeds hogere eisen stellen, is er vraag naar goed geschoolde zelfstandig werkende verspaners. Een zelfstandig werkende verspaner moet in staat zijn om een CNC-programma voor te bereiden, te schrijven, te testen en te administreren in een 24/7-omgeving. Uiteraard is de verspaner in staat om de specifieke materialen te bewerken en te produceren. In ons praktijkcentrum Verspanen beschikken wij over moderne CNC-bewerkingscentra (Fanuc, Heidenhain, 3- en 5-assig, met aangedreven gereedschappen, CAD/CAM). De cursussen worden overdag en ’s avonds gegeven, door uitsluitend vakbekwame en gekwalificeerde docenten, op onze moderne leslocatie en praktijkcentra in Doetinchem.

Hier vind je meer informatie over de cursussen die wij bieden. Daarnaast verzorgen wij voor bedrijven en instellingen maatwerkscholing: scholing aangepast op de specifieke wensen van onze klant. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Operatorcollege

Onder andere als gevolg van productieautomatisering ontstaan nieuwe beroepen. Denk hierbij aan ontwikkelingen als Smart Industry, Smart Bending en Robotisering.

Als operator ben je werkzaam in zeer uiteenlopende sectoren binnen de maakindustrie of Smart Industry. Je werkt zelfstandig in een ploeg of in teamverband aan (een onderdeel van) het productieproces. Je werkt bijvoorbeeld in een bedrijf in de tapijt-, textiel- en lederindustrie, een uitgeverij of drukkerij (grafische industrie), de metaalindustrie, machine-industrie, elektrotechnische industrie, hout-, meubel- en overige industrie. De opleidingen hieronder worden in ons Operator College in Doetinchem gegeven of, bij voldoende deelname, incompany.

Hieronder vind je meer informatie over de scholingsmogelijkheden die wij bieden. Daarnaast verzorgen wij voor bedrijven en instellingen maatwerkscholing: scholing aangepast op de specifieke wensen van onze klant. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Mechatronica

Machines en installaties worden steeds complexer en voorzien van moderne (geautomatiseerde) systemen. Voor onderhouds- en servicemonteurs is het daarom van groot belang dat de kennis van de basisprincipes niet ontbreekt en dat zij ook op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de industriële automatisering. Naast besturingstechniek komen zij onder meer in aanraking met hydraulische en pneumatische systemen, aandrijftechniek en meet- en regeltechniek. Wij beschikken over een modern praktijkcentrum en gebruiken moderne besturingssystemen, zoals LOGO, Siemens S7, TIA Portal, etc. De cursussen worden overdag en ’s avonds gegeven, door uitsluitend vakbekwame en gekwalificeerde docenten en in samenwerking met AT Techniekopleidingen.

Hier vind je meer informatie over de cursussen die wij bieden. Daarnaast verzorgen wij voor bedrijven en instellingen maatwerkscholing: scholing aangepast op de specifieke wensen van onze klant. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Motorvoertuigentechniek

De motorvoertuigenbranche is een dynamische branche. Kijk alleen al naar de ontwikkelingen in hybride en elektrische voertuigen. Hieronder vind je ons scholingsaanbod binnen het vakgebied motorvoertuigentechniek.
Heb je als werkgever vragen over scholing en training? Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek. In veel gevallen kunnen we maatwerk bieden.

Wegtransport en logistiek

Ben je werkzaam in de wereld van de wegtransport en logistiek? Dan ben je natuurlijk bekend met de Europese richtlijn ‘Vakbekwaamheid’. Deze richtlijn verplicht beroepschauffeurs tot nascholing. Iedere 5 jaar moet een chauffeur 35 uur aan scholing volgen. Heeft jouw organisatie vragen over scholing en training? Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek. In veel gevallen kunnen we maatwerk bieden.

‹Terug naar overzicht

Zoek een opleiding of cursus

Vakgebieden