Actueel nieuws

Samenwerking ROC van Twente – Graafschap College

22 september 2022

ROC van Twente en het Graafschap College bouwen de huidige samenwerking verder uit. Inzet is om kwalitatief goed en innovatief onderwijs te blijven verzorgen in Oost-Nederland. Dat is in het belang van jongeren, volwassenen, bedrijven en instellingen met een scholingsvraag.

Bram Clahsen nieuwe sectordirecteur Techniek & Informatica

12 september 2022

Het college van bestuur van het Graafschap College heeft Bram Clahsen per 1 januari 2023 benoemd als sectordirecteur Techniek & Informatica.    

Eerste hbo-studenten Ad Engineering bij Grensland College

6 september 2022

Op maandag 5 september werden de eerste studenten van de opleiding Associate degree (Ad) Engineering bij het Grensland College welkom geheten in het CIVON in Ulft door Marco Bennink, wethouder onderwijs bij de Gemeente Oude IJsselstreek.

“De kans die ik kreeg, was bijna te mooi om waar te zijn”

13 juli 2022

Bianka Gerritsen (49) gooide een paar maanden geleden het roer om. Na 20 jaar te hebben gewerkt bij een groothandel in kantoorartikelen besloot ze om een nieuwe uitdaging aan te gaan. "Ik ben als zorgondersteuner in de thuiszorg gaan werken." Haar werkgever Azora, een zorgorganisatie in de Achterhoek, ontving haar met open armen. Via een maatwerktraject, dat ze bij het Graafschap College volgde, werd Bianka voorbereid op haar werk in de thuiszorg.

“Ik voel me veel zelfverzekerder op de werkvloer”

4 juli 2022

Een groep medewerkers en ondernemers in de horeca heeft onlangs bij het Graafschap College de training ‘Operationeel leidinggeven op de werkvloer’ met succes afgerond. De training, waarin medewerkers werkten aan de ontwikkeling van hun leidinggevende kwaliteiten, is op verzoek van ondernemers in de regio door het Graafschap College ontwikkeld. Lees de ervaringen van cursist Mandy van Zolingen en haar werkgever restaurant 't Noorden uit Aalten.

Geïntegreerd jaardocument 2021 gepubliceerd

30 juni 2022

Het geïntegreerd jaardocument geeft de belangrijkste ontwikkelingen weer van het Graafschap College in het verslagjaar 2021. Een jaar waarin het (mbo)-onderwijs in Nederland onder grote druk stond. Ondanks dat heeft het Graafschap College het merendeel van de voorgenomen resultaten behaald. 

Meer nieuws

Zorgwerkgevers bieden baankansen aan Achterhoekse nieuwkomers

JOB-monitor 2022: ondanks corona GC-studenten tevreden

Kees Nieuwenhuijse wordt lid van het cvb van ROC Scalda

Grensland College houdt 5 masterclasses in april

Technisch Lyceum biedt flexibel techniekonderwijs op maat

Vrijdag 18-02 vervallen alle lessen en activiteiten op locatie vanaf 12.30 uur