Heren knippen - Graafschap College

Heren knippen

 • 15 avonden van 2 uur
 • Economie & Dienstverlening
 • nog nader te bepalen
 • € 545,00

De training

Mannen schenken steeds meer aandacht aan uiterlijke verzorging. Een man knippen is een vak apart. De training is dan ook volledig toegewijd aan alle technieken die aan bod komen om een man perfect geknipt de deur uit te laten gaan. Wat is een gedekt en een kort model en wat kan ik het beste doen met de contouren?  Na afronding van de training kan men zich als allround kapper beter onderscheiden en de juiste vaardigheden toepassen op basis van de wens van de man. De training is een goede aanvulling als je de opleiding Kapper niveau 2 of Haarstylist dame niveau 3 hebt afgerond, maar is ook een ideale training nadat men een periode uit het vak is geweest en je alles weer even wilt opfrissen.

Doelgroep

De training is uitermate geschikt voor medewerkers in een kapsalon die ervaring hebben in het knippen, maar de vaardigheden voor het knippen van een heer willen verbeteren.

Duur
15 avonden van 2 uur
Opbouw

Deze training bevat onderdelen als:

 • Adviesgesprek
 • Coupevorming
 • Heren knippen wens van het model
 • Gedekt model kapsel
 • Kort model kapsel
 • Taper of Fade kapsel
 • Opknippen met kam en schaar en tondeuse
 • Snijden, slicen en effileren
 • Afwerken contouren
 • Gezichtshaar verzorgen: neus-, oor- en nekhaar, wenkbrauwen en bakkebaarden*
 • Föhnen en stylen

* baard, snor, scheert en masseert is niet inbegrepen en wordt niet behandeld en uitgevoerd.

 

Tijdens de training wordt er uitsluitend gewerkt op eigen meegebrachte modellen. De cursist is daarmee in de lead en bepaald wat hij/zij wilt leren.

 

De modellen worden allereerst geadviseerd en daarna geknipt naar wens van het model. De cursist maakt gebruikt van een combinatie van basistechnieken. Hij/zij geeft uitleg over de werkzaamheden, stelt het model op zijn gemak en zorgt voor een ontspannen sfeer. Aan het eind van de behandeling is het haar van het model vakkundig en naar wens van de klant geknipt. Daarnaast is het model tevreden over de uitgevoerde behandeling en is goed geadviseerd over de verzorging en finishing van het haar.

Bewijs van deelname
Anders
Bewijs van deelname, anders
Bewijs van deelname
Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
nog nader te bepalen
Minimaal aantal deelnemers
8
Maximaal aantal deelnemers
12
Kosten

€ 545,00

Overige kosten

De cursist maakt gebruik van eigen materialen zoals kam, schaar, kapmantel etc. Tondeuse, verzorgings- en finishingproducten mogen van het Graafschap College gebruikt worden.

Overige informatie
 • Iedere dag minimaal één model (zorg voor variatie in de modellen zodat je ook de juiste vaardigheden kunt aanleren). Niet inbegrepen in de training zijn de onderdelen baard, snor, scheert en masseert.
 • Breng je eigen materialen en gereedschappen mee zoals kammen, scharen, kapmantel etc…
 • Breng pen en papier mee zodat je aantekeningen kunt maken.
 • Draag gepaste (bedrijfs)kleding.
Contactpersoon

Wilt u meer weten over deze training? Neem dan contact op met

Marcel Ratering
Adviseur
 0314 353 500
 06 407 910 71
Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Op de overeenkomsten met Graafschap Opleidingen zijn de algemene voorwaarden van Graafschap Opleidingen, gedeponeerd onder nr. 09132441 bij de Kamer van Koophandel te Arnhem van toepassing. Een volledig exemplaar ligt ter inzage op onze hoofdlocatie aan de J.F. Kennedylaan 49, 7001 EA Doetinchem. Tevens zal op uw verzoek een exemplaar worden toegezonden.

 

Aanmeldingsvoorwaarden

 1. Aanmelding voor de cursus
  1. Aanmelding als cursist geschiedt door het digitale aanmeldformulier op de website in te vullen en te verzenden.
  2. De cursist geeft bij het invullen van het digitale aanmeldformulier aan dat hij/zij akkoord gaat met de algemene voorwaarden die aan aanmelding verbonden zijn.
  3. Graafschap Opleidingen bevestigt de ontvangst van de aanmelding digitaal.
  4. De cursussen zijn alleen toegankelijk voor hen, die het cursusgeld hebben voldaan en over de juiste kennis en vooropleiding beschikken. Mocht bij de aanmelding blijken dat dit laatste niet het geval is, wordt telefonisch of per email contact met u opgenomen. Het niet verschijnen op een cursus waarvoor de cursist zich heeft aangemeld, c.q. werd aangemeld, ontheft de cursist niet van de financiële verplichtingen ten opzichte van Graafschap Opleidingen.
 2. Financiële verplichtingen
  1. De cursusgelden worden gefactureerd voor aanvang van de cursus en dienen te worden voldaan binnen 30 dagen na factuurdatum.
  2. Bij het niet doorgaan van de cursus wordt het cursusgeld teruggestort zonder enige verdere verplichting of aansprakelijkheid van Graafschap Opleidingen.
  3. Indien de cursist zijn/haar inschrijving annuleert gelden de volgende voorwaarden:
   • De cursist deelt de annulering schriftelijk of per email mede aan de administratie van Graafschap Opleidingen.
   • Bij annulering tot 8 weken voor aanvang van de cursus wordt geen cursusgeld in rekening gebracht.
   • Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor aanvang van de cursus wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht.
   • Bij annulering binnen 4 weken voor de aanvang van de cursus wordt 100% van het cursusgeld in rekening gebracht.
 3. Algemene informatie
  1. Lesmaterialen
   De lesmaterialen (geen boeken) welke bij de cursusgeld zijn inbegrepen worden tijdens de lessen uitgereikt. Eventuele syllabi worden eigendom van de cursist, althans wanneer deze het cursusgeld heeft voldaan. Het auteursrecht hierop berust bij Graafschap Opleidingen.
  2. Onvoldoende vooropleiding
   Graafschap Opleidingen is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onvoldoende voorbereiding of het ontbreken van veronderstelde kennis.
  3. Algemeen voorbehoud
   Graafschap Opleidingen behoudt zich het recht voor programma’s, leermiddelen, boeken te actualiseren, cursussen te combineren, aanvangsdata te verschuiven, etc. Als Graafschap Opleidingen wegens ziekte of verhindering van een trainer of om een reden buiten haar verantwoordelijkheid niet in staat is volgens plan een cursus te geven of af te maken, zal zij trachten voor deze situatie op redelijke termijn een oplossing te vinden. Graafschap Opleidingen is niet aansprakelijkheid voor de eventuele uit het bovenstaande voortkomende kosten of geleden schade.
  4. Klachten
   In het geval van klachten met betrekking tot de cursus kan men zich in eerste instantie wenden tot de trainer en in tweede instantie tot de betreffende relatiebeheerder en in derde instantie tot de opleidingsmanager.
  5. Aansprakelijkheid
   Graafschap Opleidingen aanvaardt geen verantwoordelijkheid en/of aansprakelijkheid voor het verblijf van de cursist dan wel van zijn of haar eigendommen binnen en buiten de gebouwen.
 4. Bedenktijd
  1. De cursist kan binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de aanmeldbevestiging de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden. Opzeggen binnen de 14 dagen is volledig kosteloos, dit geldt ook voor het retourneren van materialen. Eventueel betaald cursusgeld wordt terugbetaald. De opzegging dient te worden gestuurd naar het e-mailadres waarvandaan de schriftelijke aanmeldbevestiging is verzonden.