Heren knippen - Graafschap College

Heren knippen

 • Economie & Dienstverlening
 • Op dit moment is geen nieuwe startdatum bekend. Heb je interesse, neem dan contact op met onze adviseur.
 • € 545,- (vrijgesteld van btw)

De training

Mannen schenken steeds meer aandacht aan hun uiterlijke verzorging. Een man knippen is een vak apart. De training is dan ook volledig gewijd aan alle technieken die je kunt inzetten om een man perfect geknipt de deur uit te laten gaan.
Na afronding van de training kun je je als allround kapper beter onderscheiden en de juiste vaardigheden toepassen op basis van de wensen van de man. De training is een goede aanvulling als je de opleiding Kapper niveau 2 of Haarstylist dame niveau 3 hebt afgerond, maar is ook een ideale training wanneer je een tijdje uit het vak bent geweest en je kennis en vaardigheden wilt opfrissen.

Doelgroep

De training is uitermate geschikt voor medewerkers in een kapsalon die ervaring hebben in het knippen, maar de vaardigheden voor het knippen van een heer willen verbeteren.

Duur
Vijftien bijeenkomsten van twee uur (maandagavond 18.00 - 20.00 uur)
Opbouw

Deze training bevat onderdelen als:

 • Adviesgesprek
 • Coupevorming
 • Heren knippen op wens van het model
 • Gedekt model
 • Kort model
 • Taper- of Fade-kapsel
 • Opknippen met kam en schaar en tondeuse
 • Snijden, slicen en effileren
 • Afwerken contouren
 • Gezichtshaar verzorgen: neus-, oor- en nekhaar, wenkbrauwen en bakkebaarden*
 • Föhnen en stylen

*baard, snor, scheren en masseren zijn niet inbegrepen en worden dus niet behandeld en uitgevoerd.

 

Zelf model meenemen

Tijdens de training wordt er uitsluitend gewerkt op eigen meegebrachte modellen. Je bepaalt als deelnemer daardoor zelf wat je wilt leren.

De modellen worden allereerst geadviseerd en daarna geknipt naar de wensen van het model. Je maakt gebruik van een combinatie van basistechnieken. Je geeft uitleg over de werkzaamheden, stelt het model op zijn gemak en zorgt voor een ontspannen sfeer. Aan het eind van de behandeling is het haar van het model vakkundig en naar wens van de klant geknipt. Daarnaast is het model tevreden over de uitgevoerde behandeling en is goed geadviseerd over de verzorging en finishing van het haar.

Bewijsstuk
Bewijs van deelname
Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
Op dit moment is geen nieuwe startdatum bekend. Heb je interesse, neem dan contact op met onze adviseur.
Minimaal aantal deelnemers
8
Maximaal aantal deelnemers
12
Kosten

€ 545,- (vrijgesteld van btw)

Overige kosten

Je maakt gebruik van eigen materialen zoals kam, schaar, kapmantel etc. Je kunt wél een tondeuse en verzorgings- en finishingproducten van het Graafschap College gebruiken.

Overige informatie
 • Breng elke bijeenkomst minimaal één model mee (zorg voor variatie in de modellen zodat je de juiste vaardigheden kunt aanleren).
 • Niet inbegrepen in de training zijn de onderdelen baard, snor, scheren en masseren.
 • Breng je eigen materialen en gereedschappen mee (kammen, scharen, kapmantel etc.)
 • Breng pen en papier mee zodat je aantekeningen kunt maken.
 • Draag gepaste (bedrijfs)kleding.
 • Lesdata: 11 sept, 18 sept, 25 sept, 2 okt, 9 okt, 23 okt, 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 4 dec, 8 jan, 15 jan, 22 jan en 29 jan.
Contactpersoon

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact op met:

Marcel Ratering
Adviseur
 0314 353 500
 06 407 910 71
Voorwaarden

Algemene voorwaarden

Op de overeenkomsten met Graafschap Opleidingen zijn de algemene voorwaarden van Graafschap Opleidingen, gedeponeerd onder nr. 09132441 bij de Kamer van Koophandel te Arnhem van toepassing. Een volledig exemplaar ligt ter inzage op onze hoofdlocatie aan de J.F. Kennedylaan 49, 7001 EA Doetinchem. Tevens zal op uw verzoek een exemplaar worden toegezonden.

 

Aanmeldingsvoorwaarden

 1. Aanmelding voor de cursus
  1. Aanmelding als cursist geschiedt door het digitale aanmeldformulier op de website in te vullen en te verzenden.
  2. De cursist geeft bij het invullen van het digitale aanmeldformulier aan dat hij/zij akkoord gaat met de algemene voorwaarden die aan aanmelding verbonden zijn.
  3. Graafschap Opleidingen bevestigt de ontvangst van de aanmelding digitaal.
  4. De cursussen zijn alleen toegankelijk voor hen, die het cursusgeld hebben voldaan en over de juiste kennis en vooropleiding beschikken. Mocht bij de aanmelding blijken dat dit laatste niet het geval is, wordt telefonisch of per email contact met u opgenomen. Het niet verschijnen op een cursus waarvoor de cursist zich heeft aangemeld, c.q. werd aangemeld, ontheft de cursist niet van de financiële verplichtingen ten opzichte van Graafschap Opleidingen.
 2. Financiële verplichtingen
  1. De cursusgelden worden gefactureerd voor aanvang van de cursus en dienen te worden voldaan binnen 30 dagen na factuurdatum.
  2. Bij het niet doorgaan van de cursus wordt het cursusgeld teruggestort zonder enige verdere verplichting of aansprakelijkheid van Graafschap Opleidingen.
  3. Indien de cursist zijn/haar inschrijving annuleert gelden de volgende voorwaarden:
   • De cursist deelt de annulering schriftelijk of per email mede aan de administratie van Graafschap Opleidingen.
   • Bij annulering tot 8 weken voor aanvang van de cursus wordt geen cursusgeld in rekening gebracht.
   • Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor aanvang van de cursus wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht.
   • Bij annulering binnen 4 weken voor de aanvang van de cursus wordt 100% van het cursusgeld in rekening gebracht.
 3. Algemene informatie
  1. Lesmaterialen
   De lesmaterialen (geen boeken) welke bij de cursusgeld zijn inbegrepen worden tijdens de lessen uitgereikt. Eventuele syllabi worden eigendom van de cursist, althans wanneer deze het cursusgeld heeft voldaan. Het auteursrecht hierop berust bij Graafschap Opleidingen.
  2. Onvoldoende vooropleiding
   Graafschap Opleidingen is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onvoldoende voorbereiding of het ontbreken van veronderstelde kennis.
  3. Algemeen voorbehoud
   Graafschap Opleidingen behoudt zich het recht voor programma’s, leermiddelen, boeken te actualiseren, cursussen te combineren, aanvangsdata te verschuiven, etc. Als Graafschap Opleidingen wegens ziekte of verhindering van een trainer of om een reden buiten haar verantwoordelijkheid niet in staat is volgens plan een cursus te geven of af te maken, zal zij trachten voor deze situatie op redelijke termijn een oplossing te vinden. Graafschap Opleidingen is niet aansprakelijkheid voor de eventuele uit het bovenstaande voortkomende kosten of geleden schade.
  4. Klachten
   In het geval van klachten met betrekking tot de cursus kan men zich in eerste instantie wenden tot de trainer en in tweede instantie tot de betreffende relatiebeheerder en in derde instantie tot de opleidingsmanager.
  5. Aansprakelijkheid
   Graafschap Opleidingen aanvaardt geen verantwoordelijkheid en/of aansprakelijkheid voor het verblijf van de cursist dan wel van zijn of haar eigendommen binnen en buiten de gebouwen.
 4. Bedenktijd
  1. De cursist kan binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de aanmeldbevestiging de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden. Opzeggen binnen de 14 dagen is volledig kosteloos, dit geldt ook voor het retourneren van materialen. Eventueel betaald cursusgeld wordt terugbetaald. De opzegging dient te worden gestuurd naar het e-mailadres waarvandaan de schriftelijke aanmeldbevestiging is verzonden.