Studiekosten en tegemoetkomingen

Studiekosten

Een mbo-opleiding volgen kost geld. Hoeveel precies vind je op de pagina ‘Studiekosten‘. We maken onderscheid tussen les- en cursusgeld. De hoogte van het les- en cursusgeld wordt ieder jaar vastgesteld door de overheid. Het lesgeld betaal je niet aan het Graafschap College, maar aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Cursusgeld betaal je wel aan het Graafschap College. Na je aanmelding ontvang je daarover automatisch bericht. Als je nog geen 18 jaar bent, hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

Tegemoetkomingen

Als je 18 jaar of ouder bent en volledig dagonderwijs volgt, heb je in principe recht op een tegemoetkoming in de studiekosten. Denk bijvoorbeeld aan studiefinanciering. Ook als je nog geen 18 jaar bent of een deeltijdopleiding volgt, kom je mogelijk in aanmerking voor een regeling. Je vindt op de pagina ‘Tegemoetkomingen‘ meer informatie over de tegemoetkomingen in de studiekosten. Wil je meer weten? Ga dan naar www.duo.nl (als 18 jaar of ouder bent) of www.svb.nl (als je jonger bent dan 18).

Impulsregelingen

Metaalimpuls
Volg je het profiel Technicus engineering (bol, niveau 4)? Dan worden jouw studiematerialen (boeken, werkkleding, gereedschap en laptop), schoolbijdrage én lesgeld betaald! Je valt namelijk onder de regeling Metaalimpuls. Heb je straks je diploma op zak? Dan helpen bedrijven die bij Metaalimpuls zijn aangesloten je met het vinden van een leuke en passende baan.

Installatie- en bouwimpuls
Kies je voor het profiel Middenkaderfunctionaris Smart Building (bol, niveau 4)? Dan kom je in aanmerking voor de regeling van Installatie- en Bouwimpuls. Dankzij deze regeling wordt een groot deel van je opleiding vergoed! De opleiding Smart Building staat voor innovatief en toekomstbestendig onderwijs. Dit onderwijs ontwikkelen we in nauwe samenwerking met regionale installatie- en bouwbedrijven. Deze bedrijven en het Graafschap College hebben samen de regeling Installatie- en Bouwimpuls in het leven geroepen.

Smartimpuls
Volg je het profiel Middenkaderfunctionaris Smart Industry (bol, niveau 4)? Dan worden jouw studiematerialen (boeken, werkkleding, gereedschap en laptop), schoolbijdrage én lesgeld betaald! Je valt namelijk onder de regeling Smartimpuls. Heb je straks je diploma op zak? Dan helpen bedrijven die bij Metaalimpuls zijn aangesloten je met het vinden van een leuke en passende baan.