Over entree

Niet te veel praten, maar gewoon doen!

Is dat jouw motto? Ben je op 1 augustus van het schooljaar waarin je wilt beginnen 16 jaar of ouder en heb je geen diploma voortgezet onderwijs (of mbo)? Weet je niet precies welke richting je op wilt? Wil je meer weten over werken in Nederland? Hou je van aanpakken? Start dan met de Entree-opleiding en kies voor één van de 9 profielen! Je wordt opgeleid op assistentenniveau. Met het Entree-diploma op zak kun je, als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2, of je wordt voorbereid op uitstroom naar werk.

Wil je je direct aanmelden?

Ben je enthousiast? Meld je dan aan! Dat kan via deze website. Ga naar de richting Entree, kies voor een van de 9 profielen en meld je aan via de knop ‘Aanmelden’. Na je aanmelding nodigen we je uit voor een toelatingsgesprek.
Misschien wil je je wel voor Entree aanmelden, maar kun je nog geen keuze maken voor één van de profielen. Meld je in dat geval aan via Entree Algemeen. We nodigen je dan uit voor een toelatingsgesprek. Daarin bespreken we waar jouw interesses liggen en welk profiel het best bij jou past.

Extra mogelijkheden

Je kunt de Entree-opleiding op de reguliere manier volgen, maar er zijn ook speciale varianten waarin je de Entree-opleiding kunt doen. Zo is voor studenten die nog niet lang in Nederland wonen en de Nederlandse taal nog niet goed beheersen, de onderwijsvorm Entree Taal ontwikkeld. Je volgt hierin de Entree-opleiding in aangepaste vorm, waarbij het beter leren van het Nederlands voorop staat en in alle vakken is verwerkt. Een andere variant is Entree Werkt. Dit is een tijdelijk traject voor sommige Entree-studenten met uitstroomprofiel Arbeid. Zij gaan in een bedrijf aan het werk en het onderwijs komt naar de student en de werkplek toe. Verder bieden we arbeidsmarkttrajecten en ‘praktijkleren met de praktijkverklaring’.
Je leest meer over de verschillende varianten onder ‘Onderwijs en begeleiding op maat’, op deze pagina. Bij al deze extra mogelijkheden geldt net als bij de reguliere Entree-opleiding: je meldt je aan voor een van de 9 profielen van de Entree-opleiding (of voor Entree Algemeen) en je volgt het gekozen profiel in de vorm die bij jou past!

Wil je eerst meer weten?

Op deze website vind je meer informatie over de opbouw van de opleiding en de negen profielen, en over de speciale varianten van Entree. Wanneer je vragen hebt over de Entree-opleiding, kun je contact met ons opnemen via onderstaand formulier. Je kunt ook bellen naar de administratie van de sector Educatie & Participatie, tel. 0314 353 800.

 Ik heb een vraag over entree

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.