Middenkaderfunctionaris Smart Industry - Graafschap College

Middenkaderfunctionaris Smart Industry | niveau 4 | bol

Per 1-8-2023 Technicus engineering*, Crebocode 25898

 • niveau 4
 • bol
 • 4 jaar
 • 21-08-2023
 • nee
Het beroep

In het profiel Middenkader Smart Industry zijn onderdelen uit al bestaande succesvolle opleidingen van het Graafschap College gecombineerd. Op het gebied van besturingstechniek, ICT, Applicatieontwikkeling en Technische bedrijfskunde is er volop aandacht voor efficiency in de industrie op basis van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Je wordt wegwijs gemaakt in de veelbelovende en toekomstgerichte wereld van robotica, besturingstechniek, internet of thingsembedded systems en vele andere technieken. Je leert programmeren in verschillende programmeertalen, krijgt les in het gebruik van de Raspberry Pi en leert alles over het aansturen, uitlezen en maken van slimme apparaten. Er is veel aandacht voor theorie én de praktijk. Je volgt technische vakken op het gebied van besturen, programmeren, ICT en natuurlijk technische bedrijfskunde. Daarnaast krijg je algemene vakken. Samen met je medestudenten werk je tijdens de opleiding aan heel innovatieve projecten. Dat begint meteen al in het eerste leerjaar. Ook loop je stage bij interessante regionale bedrijven. Kortom, veel afwisseling!

Niveau
4
Leerweg
bol
Duur
4 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)
Opbouw

Het eerste jaar van de opleiding is een basisjaar, waarin diverse projecten aan bod komen. Voorbeelden hiervan zijn projecten op het gebied van ICT, mechatronica en Smart Industry. Na het eerste leerjaar volgt de verdieping, waarbij ook keuzedelen aan bod komen.

Sector
Techniek & Informatica
Startdatum
21-08-2023
Beperkte toelating
nee
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 4 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of 3, een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4 of een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.  

Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze.

Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Vervolgmogelijkheden hbo

Als je dit profiel met succes hebt afgerond, kun je doorstromen naar het hbo. Het profiel sluit perfect aan op een hbo-opleiding op het gebied van mechatronica, embedded design of informatica.

Versneld/verkort

Afhankelijk van je vooropleiding (bijvoorbeeld havo of vwo) is een verkorte studieduur mogelijk. Dit stellen we vast in het toelatingsgesprek.

Overige informatie

* Per 1-8-2023 wordt dit profiel samengevoegd met het profiel Technicus engineering (crebocode 25898).

De opleiding

De opleiding Smart Industry is dé opleiding van de toekomst op het gebied van techniek. De vakgebieden technologie, ICT én technische bedrijfskunde worden op een unieke manier met elkaar gecombineerd. Robotica, besturingstechniek, internet of things, big data en cloudcomputing zijn de allernieuwste technologische ontwikkelingen waar jij tijdens deze opleiding op een ondernemende en experimenterende manier mee aan de slag gaat.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als jij nieuwsgierig bent, alles wilt weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen, ondernemend bent, graag met de computer werkt en dingen uitprobeert.

Competenties

Jij kunt goed samenwerken en hebt innovatieve ideeën die je uit kunt werken tot een ontwerp.

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen.

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2022-2023 € 1.239,-).

LET OP: als je voor dit profiel kiest, val je onder de regeling SmartImpuls. Dankzij deze regeling wordt een groot deel van de opleiding vergoed.

Onderwijsbenodigdheden bol

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Leerjaar 1

 • Boeken: tussen € 300,- en € 350,-
 • Hardware: laptop (wordt beschikbaar gesteld onder voorwaarden)
 • Licenties: max. € 160,-
 • Readers: max. € 200,-
 • Kleding/Accessoires/gereedschappen: PBM’s, kleding, persoonlijk werkmateriaal: tussen € 200,- en € 250,-
  Totaal: tussen € 860,- en € 960,- (excl. laptop)

 Leerjaar 2

 • Boeken: tussen € 50,- en € 100,-
 • Licenties: max. € 120,-
 • Readers: max. € 200,-
  Totaal: tussen € 370,- € 420,-

 Leerjaar 3

 • Boeken: tussen € 100,- en € 150,-
 • Licenties: max. € 120,-
 • Readers: max. € 200,-
  Totaal: tussen € 420,- € 470,-

 Leerjaar 4

 • Boeken: tussen € 50,- en € 100,-
 • Licenties: max. € 120,-
 • Readers: max. € 200,-
  Totaal: tussen € 370,- € 420,-

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

Extra activiteiten bol

Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan extra activiteiten tijdens schooltijd, ben je verplicht een alternatief programma te volgen. Dit alternatieve programma is gratis.

Extra activiteiten: tussen € 0,- en € 50,-.

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Aantrekkelijke (financiële) voordelen

Volg je dit profiel? Dan val je onder de regeling Smartimpuls. Deze regeling houdt in dat alle studiematerialen (boeken, werkkleding, gereedschap en laptop) worden vergoed. Het lesgeld wordt met terugwerkende kracht (onder voorwaarden) door Smartimpuls betaald. Als je na vier jaar je diploma hebt behaald, zullen de bedrijven die bij Smartimpuls zijn aangesloten hun uiterste best doen om je te helpen bij het vinden van een baan. Vragen? Stel ze via de mail of kijk op de website!

Bedrijven wachten met SMART op jou!

De toekomst van de Smart Industry ziet er heel rooskleurig uit. Als je de opleiding Smart Industry met succes hebt afgerond, ben je een allrounder die aan de slag kan in de wereld van engineering, ICT en technische bedrijfskunde. Met jouw kennis en vaardigheden ben je zeer aantrekkelijk voor het bedrijfsleven. Bedrijven wachten met smart op jou en je kunt direct aan de slag. Wil je eerst nog verder leren? Ook dat kan. De opleiding sluit perfect aan op een hbo-opleiding op het gebied van mechatronica, embedded design of informatica. Kortom, een veelzijdige en uitdagende technische opleiding met een zeer goed toekomstperspectief!

Via mbo naar hbo

Weet je nu al dat je een hbo-diploma wilt halen? Heb je alleen niet de juiste vooropleiding of vind je de stap naar het hbo nu nog te groot? Ga een mbo-opleiding (niveau 4, beroepsopleidende leerweg (bol)) volgen! Tijdens je opleiding kun je deelnemen aan allerlei activiteiten die je goed voorbereiden op een hbo-vervolgopleiding zodat je straks klaar bent om de stap te maken! Lees meer.