Ondernemend onderwijs

Ondernemende medewerkers die kansen zien, creëren en benutten… Daar zijn bedrijven en instellingen naar op zoek! Misschien droom je ervan om straks eigen baas te worden? Bij het Graafschap College krijg je de kans je ondernemerschap (verder) te ontwikkelen. In ons onderwijs besteden we aandacht aan ondernemerschap. Daarnaast kun je ervoor kiezen om, naast je opleiding, extra lessen te volgen of activiteiten te doen op het gebied van ondernemerschap. Je kunt profiteren van de voordelen van de Top Ondernemers Regeling en je tijdens een eenjarige opleiding specialiseren in het starten en runnen van een eigen bedrijf. Kortom, met ons ondernemende onderwijs maken wij van jou een ondernemend type!

Top Ondernemers Regeling: combineer je opleiding met je eigen bedrijf!

Volg je een opleiding bij het Graafschap College en run je daarnaast een eigen bedrijf? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Top Ondernemers Regeling (TOR). Deze regeling maakt het makkelijker om studie en werk te combineren. Hoe? Dat hangt ervan af. Samen met jou bekijken we wat je nodig hebt. Zo kan je lesrooster worden aangepast, kun je soms vrijstellingen krijgen voor bepaalde vakken (niet voor examens) en kunnen er aanpassingen worden gedaan met betrekking tot je stage.

Je komt in aanmerking voor de TOR als je:

  • ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel of dat binnenkort gaat doen
  • een ondernemersplan hebt of gaat schrijven
  • een reële kans op omzet hebt (richtlijn € 5.000,-)

Heb je vragen over de TOR?
Dan kun je terecht bij het Ondernemersplein via a.durinck@graafschapcollege.nl.

Euregionale Business Jump: goed idee? Doe mee!

Ben je een ondernemend type mét een goed idee? Droom je van je eigen bedrijf, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je leren hoe je van je eigen onderneming een succes maakt? We bieden onze studenten een geweldige kans: gratis deelname aan de Euregionale Business Jump!

Nederlandse en Duitse studenten
De Euregionale Business Jump organiseren we ieder jaar voor studenten van het Graafschap College, maar ook studenten van Duitse Berufskollegs nemen deel. Tijdens de Business Jump helpen we je om jouw goede ideeën verder uit te werken. Daarvoor trekken we alles uit de kast!

Tips van succesvolle ondernemers én een buddy
Succesvolle Nederlandse en Duitse ondernemers leren je tijdens verschillende workshops hoe je van je eigen bedrijf een succes maakt. Ook ga je aan de slag met een ondernemersplan, de USP’s (Unique Selling Points) van jouw onderneming, marketing, het uitwerken van bedrijfsprocessen en de financiële zaken waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Je gaat alleen of in kleine groepjes aan de slag. Iedere deelnemer aan de Business Jump krijgt een buddy. De buddy is ondernemer en is er om jou te helpen met het uitwerken van je ideeën!

Winnaar
Ieder jaar wordt er zowel een Nederlandse als Duitse winnaar van de Euregionale Business Jump gekozen. De winnaars krijgen na afloop van de Business Jump extra ondersteuning van FLOX in Doetinchem (het Centrum voor Jong Ondernemen) om hun plannen verder uit te werken.