Studentbegeleiding

We vinden het belangrijk dat je tijdens je opleiding op het Graafschap College de aandacht en begeleiding krijgt die je nodig hebt. Natuurlijk bepalen jouw inzet en motivatie of je onze school straks met een diploma verlaat, maar wij helpen je om het beste uit jezelf te halen.

Begeleiding voor iedere student

Alle studenten van het Graafschap College hebben een studieloopbaanbegeleider (mentor). Met je studieloopbaanbegeleider of slb’er heb je regelmatig contact; je kunt er terecht met allerlei vragen.

Zorg- of loopbaandecaan

Soms heb je meer ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld omdat je de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt, problemen hebt met leren of thuis problemen hebt. Dan kun je voor advies en hulp terecht bij je zorg- of loopbaandecaan.

Extra begeleiding

Een goed begin is het halve werk. Het is daarom belangrijk dat je als nieuwe student tijdens het toelatingsgesprek aangeeft of je een beperking hebt of extra begeleiding nodig denkt te hebben. Meestal krijg je dan een verdiepend toelatingsgesprek met de decaan. De decaan stelt vast of extra begeleiding inderdaad nodig is en zo ja, in welke vorm.
Natuurlijk kan ook tijdens je opleiding blijken dat je aanvullende begeleiding nodig hebt. Ook dan kan de loopbaan- of zorgdecaan je doorverwijzen. De extra begeleiding wordt op het Graafschap College vanuit het Loopbaanplein verzorgd.

Bijzondere vormen van onderwijs en begeleiding

Naast de aanvullende begeleiding biedt het Graafschap College nog meer mogelijkheden. Voor sommige studenten is een alternatief traject van een opleiding een goede optie, of helpt een time-out om dingen weer op een rijtje te krijgen. Zo kun je bij Mijn School een aantal mbo-opleidingen in een andere vorm volgen, die meer ervarend en projectmatig is. Ook zijn er speciale varianten van de Entree-opleiding, bijvoorbeeld voor studenten die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen.

Informatie over al dit soort bijzondere vormen van onderwijs en begeleiding vind je op de pagina Onderwijs en Begeleiding op maat op deze website.