Via mbo naar hbo

Weet je nu al dat je een hbo-diploma wilt halen? Heb je alleen niet de juiste vooropleiding of vind je de stap naar het hbo nu nog te groot? Ga eerst een mbo-opleiding (niveau 4, beroepsopleidende leerweg (bol)) volgen! Op het hbo worden andere studievaardigheden van je gevraagd en het niveau van bepaalde vakken is soms best pittig. Tijdens je mbo-opleiding bij het Graafschap College kun je deelnemen aan activiteiten die je goed voorbereiden op een hbo-vervolgopleiding, zodat je straks klaar bent om de stap te maken.

Student Ole wil naar het hbo: “Ik heb mavo gedaan, dus rechtstreeks doorstromen naar het hbo kon niet. Ik koos ervoor niet door te stromen naar de havo, maar een mbo-opleiding te doen. De kennis en ervaring die ik nu opdoe, komen straks op het hbo goed van pas.”

Toptraject

Volg je een niveau 4-opleiding in de beroepsopleidende leerweg? Dan kun je deelnemen aan het Toptraject. Het Toptraject is een doorgaand leertraject (vmbo-mbo-hbo) voor studenten die via het mbo een hbo-diploma willen halen.