SMART START: leren wat je leuk vindt!

Oriënteer jij je op een mbo-opleiding, maar vind je het lastig om nu al een definitieve keuze te maken? Geen probleem! Bij steeds meer opleidingen van het Graafschap College start je met een breed basisjaar. Tijdens dit brede basisjaar maak je, binnen een opleiding, kennis met verschillende vakken en beroepen. Aan het eind van het SMART START-jaar weet jij precies waar jouw bloed sneller van gaat stromen en maak je je definitieve keuze! Je krijgt dus de kans je beter te oriënteren voor je een definitieve keuze maakt, maar ook de kennis en vaardigheden die je tijdens het brede basisjaar opdoet, zorgen ervoor dat je breder inzetbaar bent binnen een bedrijf. Bedrijven staan te springen om breed opgeleide medewerkers en wachten dus met SMART op jou!

SMART START Economie in bedrijf

Onder SMART START Economie in bedrijf vallen de niveau 3 en 4-profielen Bedrijfsadministrateur, Junior assistent-accountant, Management assistantJuridisch-administratief dienstverlenerMedewerker human resource managementAssistent-manager internationale handelVestigingsmanager groothandel(Junior) accountmanagerMedewerker marketing en communicatie, Manager retailVerkoopspecialist en Medewerker business support in de beroepsopleidende leerweg (bol).

Wat ga je leren?

Tijdens het brede basisjaar krijg je naast algemene (beroepsgenerieke) vakken, vakken gericht op de verschillende economische beroepen (beroepsspecifiek). De beroepsspecifieke vakken worden aangeboden in projectvorm. In de projecten maak je kennis met vakken als bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, commerciële economie & marketing, management & organisatie, officemanagement en recht. Doordat je in projecten werkt ontwikkel je allerlei vaardigheden die in ieder beroep van pas komen, zoals samenwerken, communiceren, plannen, digitale vaardigheden, initiatief nemen en een kritische houding. Daarnaast is er veel aandacht voor loopbaanontwikkeling. Je krijgt veel ruimte om te ontdekken waar je goed in bent en wat je nu écht leuk vindt om te doen.

Wanneer maak ik mijn definitieve keuze?

Na de derde lesperiode in het eerste jaar maak je een definitieve keuze voor een niveau 3 of 4 profiel. In leerjaar 2 ga je je op dit vakgebied specialiseren. Je begint dus niet opnieuw, maar bouwt verder op de kennis en vaardigheden die je tijdens het SMART START-jaar hebt opgedaan.

SMART START Hospitality in bedrijf

De SMART START Hospitality in bedrijf, waar de niveau 3 en 4-profielen Zelfstandig medewerker leisure & hospitality, Leidinggevende leisure & hospitality, Zelfstandig medewerker travel & hospitality en Leidinggevende travel & hospitality onder vallen, is in ontwikkeling. In een breed basisjaar verdiep je je zowel in travel, leisure en hospitality. Na dit basisjaar maak je je definitieve keuze voor een van de profielen. Hou deze website in de gaten voor meer informatie.