Docent Jeffrey Kok in top 3 bij ‘Leraar van het Jaar’ verkiezing
Op 5 oktober zijn tijdens een spannende finale de winnaars van de verkiezing ‘Leraar van het jaar 2023‘ bekendgemaakt. Jeffrey Kok van het Graafschap College heeft een plek in de top 3 bemachtigd. “Het voelt onwerkelijk, ik voel mij nederig en trots en zet mij graag in voor het mbo-onderwijs.”

Ontwikkeling
Acht jaar geleden begon Jeffrey bij het Graafschap College als assistent. “De ambitie om docent te worden zat altijd al in me, maar vanwege mijn vmbo-achtergrond twijfelde ik of dit haalbaar zou zijn”, vertelt hij. Door zijn persoonlijke ontwikkeling, draagt hij nu een belangrijke boodschap uit naar zijn studenten: “Blijf trouw aan jezelf, volg je eigen koers, en denk vooral in mogelijkheden. Er zijn meerdere wegen die naar jouw droomberoep leiden.”
Naast docent Motorvoertuigentechniek is Jeffrey coördinator van de skills wedstrijden en internationalisering bij het Graafschap College. Hierdoor heeft hij een netwerk opgebouwd met diverse scholen en projectgroepen door heel Europa.

Verbinding
Tijdens de verkiezing heeft de vakjury gekeken naar de manier waarop de leraar het beste uit elke leerling haalt, zijn persoonlijke ontwikkeling, hoe hij het onderwijs vormgeeft en of hij het leraarschap positief vertegenwoordigt.

Volgens Bram Clahsen, directeur Techniek en Informatica bij het Graafschap College wordt Jeffrey gewaardeerd om zijn bescheidenheid en vermogen tot echt contact. “Jeffrey heeft oog voor het goede gesprek en maakt oprecht verbinding met zijn studenten op een warme en unieke manier. Studenten, maar ook collega’s, zien en horen hem graag. We vergeten weleens in de waan van de dag waar het echt om gaat. Dat is natuurlijk naast het bieden van kwaliteitsonderwijs, ook het maken van verbinding met de studenten. Het gaat om een juiste balans. Jeffrey is voor ons een echte winnaar.“

“Het is overweldigend”, besluit Jeffrey, “elke dag ben ik dankbaar voor de kans die ik krijg om mijn studenten te onderwijzen en ze een positieve schoolervaring te bieden. Bovendien vind ik het een voorrecht om deel uit te maken van zo’n geweldig team bij het Graafschap College.”