Kick-off practoraat Sociaal Veilige Sport

Het unieke practoraat Sociaal Veilige Sport is officieel van start! Afgelopen maandag 27 november was de kick-off bij Papendal. Inmiddels zijn er docentonderzoekers van achttien verschillende mbo-instellingen* aangesteld die verder inhoud gaan geven aan het practoraat.

Op Papendal wordt gewerkt aan sport van de toekomst, waar sociaal veilige sport een belangrijk onderdeel van is. Het practoraat wil zowel de trainer-coach van de toekomst in top- en breedtesport, als ook de huidige trainer-coaches bereiken. In het practoraat worden theorie en praktijk met elkaar verbonden.

De kick-off

In de ochtend benadrukten initiatiefnemers Ronald Klomp en Anke Visser nogmaals hoe relevant het thema sociaal veilige sport is. Ook lichtten zij de meest recente ontwikkelingen in het practoraat toe. Vervolgens hebben bestuurders en directeuren de samenwerkingsovereenkomst en een symbolische samenwerkingsplaat ondertekend.

Tijdens het tweede gedeelte van de kick-off, onder begeleiding van practoren Daniëlle van den Bijgaart-Pol en Marcia Smeding, hebben practoren en docentonderzoekers verder kennisgemaakt in verschillende werkvormen. Na de lunch gingen de aanwezigen inhoudelijk met elkaar aan de slag. Ze bespraken bijvoorbeeld plannen om in het komend half jaar het practoraatsplan en onderzoeksaanpak te ontwikkelen.

Het was een goede gezamenlijke start, op naar een sterk vervolg!

Vragen?

Heb je vragen of ben je benieuwd naar meer? Neem contact op met practoren Daniëlle van den Bijgaart-Pol (06 20 62 87 67) of Marcia Smeding (06 48 25 37 72).

 

*MBO Utrecht, CIOS Haarlem Hoofddorp, Firda CIOS Heerenveen Leeuwarden, Summa College Eindhoven, ROC Tilburg, Graafschap College, CIOS Zuidwest-NL, ROC Nijmegen, Horizon College / Regio College, CIOS Arnhem, Zadkine, CIOS Sittard Venlo, ROC van Amsterdam, Alfa College Groningen, ROC Mondriaan, ROC Aventus, MBO Amersfoort, ROC van Twente.