Ontmoet de sector Zorg en Welzijn in de Achterhoek

Met ruim 26.000 banen is de sector Zorg en Welzijn nog steeds één van de grootste sectoren in de Achterhoek. De vraag naar nieuwe medewerkers blijft in deze sector groeien. Dit komt door de grote vraag naar zorg van inwoners, maar ook de vergrijzing in het huidige personeelsbestand. Er is tegelijkertijd een grote groep mensen die wil werken in de zorg en welzijn. Maar hoe krijgen zij een goed beeld van de verschillende werkgevers en functies?

Informatiebijeenkomst 5 maart

Op dinsdagavond 5 maart organiseren Leerwerkloket Achterhoek, WerkgeversServicepunt Achterhoek, WGV zorg en welzijn, Graafschap College en de Arbeidsmarktregio Achterhoek samen voor de vierde keer de informatiebijeenkomst ‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn’.
“Er is een grote interesse om aan de slag te gaan in deze sector. Toch zien en horen wij dat er bij Achterhoekers een grote behoefte is aan meer informatie. Bijvoorbeeld over opleidingen en wat voor taken en werkzaamheden er bij de verschillende functies horen. Dat blijkt ook uit het bezoekersaantal van vorig jaar. Ruim 300 bezoekers uit de Achterhoek (en daar buiten) pakten de kans om al die verschillende werkgevers en opleiders te ontmoeten”, vertelt de organisatie van dit evenement.

Op deze avond is iedereen tussen 18:30 uur en 20:30 uur welkom bij het Graafschap College in Doetinchem, locatie J.F. Kennedylaan 49. Er zijn 45 stands van werkgevers, opleiders en loopbaanadviseurs. Bezoekers kunnen kennismaken met een divers aanbod van werkgevers, actief in alle gemeenten van de Achterhoek. Van gehandicaptenzorg, ouderenzorg en thuiszorg tot aan het werken in een ziekenhuis, maar ook kinderopvang of geestelijke gezondheidszorg.

‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn’ is gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vragen over dit event? Neem contact op via info@wspachterhoek.nl of achterhoek@leerwerkloket.nl