Zesde vignet ‘Gezonde School’ uitgereikt

Op 11 oktober – Coming Out Day – is het zesde vignet ‘Gezonde School’ met het thema Gezonde Relaties en seksualiteit op locatie J.F. Kennedylaan overhandigd. In aanwezigheid van medewerkers van de MBO Raad, GGD NOG, studenten en docenten van het Graafschap College nam cvb-voorzitter Mirjam Koster het vignet in ontvangst.

Inclusief onderwijs
Het Graafschap College geeft het thema ‘Gezonde relaties en seksualiteit’, samen met de GGD NOG, volop aandacht. Wij vinden het belangrijk met jongeren in gesprek te gaan over een gezonde relationele en seksuele ontwikkeling. Dit thema sluit aan op de doelstelling ‘inclusief onderwijs’, waarmee wij ervoor wil zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn binnen de school.

Feestelijk
Behalve wat lekkers bij de koffie werd er ook een feestelijk tintje aan de overhandiging gegeven door wat lekkers aan voorbijkomende studenten uit te delen én er was een fotobooth met daarin diverse regenboogattributen zodat iedereen voor deze speciale gelegenheid leuke foto’s kon maken.

In gesprek
Na de overhandiging was er tijd voor koffie met een regenboog-gebakje en ging men door naar de centrale hal. O.a. docenten, studenten, medewerkers van het Loopbaanplein en van de GGD gingen daar met behulp van ‘kletspotten’ in gesprek. Aan het einde was er nog een kleine prijsuitreiking voor de meest actieve deelnemers aan de gesprekken.