Unieke hybride samenwerking tussen Graafschap College en Achterkamp

Het Graafschap College en Achterkamp, een organisatie die opleidingen, trainingen en advies op het gebied van veiligheid biedt, slaan de handen ineen. Op de nieuwe trainingslocatie van Achterkamp, die op dit moment wordt gebouwd langs de A18 in Wehl, gaan studenten van de opleiding Logistiek hun praktijklessen volgen. Hybride onderwijs in optima forma.

Innovatieve trainingslocatie

De nieuwe locatie van Achterkamp wordt voorzien van de nieuwste middelen en technieken. Zo wordt er onder andere een up-to-date warehouse ingericht waar de studenten logistiek hun praktische vaardigheden kunnen trainen. Daarnaast wordt een gedeelte van de locatie ingericht voor de inzet van Extended Reality (XR). Deze techniek, waarbij sprake is van een combinatie tussen virtual reality (VR) en augmented reality (AR), maakt het voor studenten mogelijk om in een realistische, interactieve en veilige leeromgeving onderwijs te volgen.

Synergie richting de toekomst

Het Graafschap College en Achterkamp zien beide veel voordelen van de unieke samenwerking. “Het stelt ons in staat om onze studenten hybride en innovatief onderwijs te bieden, dat aansluit op de snelle veranderingen in het werkveld. Studenten gaan zo goed voorbereid de arbeidsmarkt op”, aldus Jaël Veenstra, opleidingsmanager bij sector Techniek & Informatica van het Graafschap College. Door het begin van deze strategische samenwerking ontstaat er een mooie synergie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, ook richting het leren van de toekomst. “Deze nieuwe trainingslocatie biedt ons de perfecte mogelijkheid om onze dienstverlening verder uit te breiden richting de branche transport en logistiek. Daarmee spelen we in op een toenemende vraag uit deze sector. We focussen ons met name op intern transport en Code 95-nascholing voor medewerkers binnen de transport en logistiek”, legt Tom Sinderdinck uit, ondernemer bij Achterkamp – samen bewust veilig!

De nieuwe trainingslocatie wordt naar verwachting in juni of juli opgeleverd. De studenten van de opleiding Logistiek starten vanaf het nieuwe schooljaar met hun praktijklessen bij Achterkamp in Wehl.