Toptraject

Het Toptraject is een doorgaand leertraject (vmbo-mbo-hbo) voor ambitieuze studenten die via het mbo een hbo-diploma willen halen. Misschien ken je het Toptraject al, omdat je er op je middelbare school aan deelneemt? Is dit niet het geval? Geen ramp! Je kunt ook op het mbo instromen. Start je met een niveau 4-opleiding op het Graafschap College en weet je nu al dat je straks de overstap naar het hbo wilt maken? Dan is deelname aan het Toptraject de ideale manier om je hierop voor te bereiden.

Extra lessen

Je krijgt de kans om, naast je opleiding, extra lessen te volgen op het gebied van Nederlands (lezen en schrijven op havo-niveau), Engels (lezen op havo-niveau) en/of wiskunde (statistiek en andere onderdelen op aanvraag). Ook heb je de mogelijkheid verschillende studievaardigheden (verder) te ontwikkelen, bijvoorbeeld door een profielwerkstuk te maken. Je kiest zelf welke vakken of onderdelen van het Toptraject je volgt. De extra lessen worden gegeven door docenten van het vavo (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs). Nadat je je mbo-opleiding succesvol hebt afgerond en je aan een hbo-opleiding op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen of Saxion Hogeschool begint, krijg je ook daar in het eerste jaar de begeleiding die je nodig hebt. Dit alles om ervoor te zorgen dat jij uiteindelijk het hbo-diploma haalt dat je zo graag wilt halen!

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor het Toptraject? Dat kan via het Digitaal Doorstroom Dossier dat je invult als je je aanmeldt voor een mbo-opleiding.

In het Toptraject Achterhoek en Liemers werken 13 vmbo-scholen, het Graafschap College, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Saxion Hogeschool samen aan het realiseren van een doorgaande leerroute van vmbo-mbo-hbo. Kijk voor meer informatie over het Toptraject ook op: www.toptraject.nl.