Studenten nemen deel aan VeVa Marcheert

Afgelopen vrijdag 16 juni was de zonnige derde editie van het landelijke evenement VeVa Marcheert! Ook onze studenten deden mee: ongeveer honderd VeVa-studenten van het Graafschap College liepen van 09.00 tot 15.30 uur een mars van twintig kilometer door en rondom Doetinchem. Met de mars liepen ze €1.523,92 bij elkaar voor het goede doel. Een korte recap van de dag!

De dag begon om 08.30 uur met een praatje van Allard-Jan ten Berge, Government Relations-specialist bij Boeing Global. Daarna werden de studenten in een paar groepen verdeeld die telkens een kwartier na elkaar aan hun wandeling begonnen. Tussendoor hielden de studenten pauze op vaste rustpunten en luisterden ze naar inspirerende sprekers van Stichting Doetinchem herdenkt en Veteranenontmoetingscentrum Spoorzicht. Ze kregen meer informatie over gebeurtenissen uit de geschiedenis en het doel waar ze de mars voor liepen. 

Eén van onze VeVa-studenten aan het woord: “Ik vind het heel leuk om mee te lopen. Vooral omdat we het voor zo’n mooi doel doen! Het is ook nog eens gezellig en je ziet veel van de omgeving.” 

Na afloop kregen studenten een VevaCoin als dank voor hun deelname, en hoorden ze ook welk bedrag ze hebben opgehaald met hun mars: €1.523,92! Deze opbrengt gaat naar de stichting Hulp voor Helden. Alle donateurs: heel erg bedankt voor jullie steun!

Over VeVa Marcheert

VeVa Marcheert is een initiatief van Hulp voor Helden. Deze stichting zet zich al bijna 150 jaar in voor het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Het evenement heeft als doel de waardering voor veteranen onder een breed en vooral jong publiek te stimuleren. Dit jaar deden zo’n 2.400 studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap van 23 verschillende mbo-instellingen mee. Op de website lees je er meer over.