Talentengala 2017, en de winnaars zijn….

Gisteravond werden tijdens een feestelijk Talentengala in Schouwburg Amphion de beste student, de beste medewerker en de beste praktijkopleider (van het leerbedrijf) van 2017 gekozen! En de winnaars zijn….Nikki Prein, Edwin Vermolen en Sigrid Steverink van Drukwerkconcurrent! Alle drie van harte gefeliciteerd!

‘Benut je talenten’

“Wie kan er nu beter zo’n gala openen, dan een lid van het cvb,” zo begon presentator Sjoerd Weikamp en hij gaf direct cvb-lid Sarien Shkolnik het woord. “Ik ben er ongelooflijk trots op dat zo’n fantastisch evenement door onze eigen studenten georganiseerd wordt. Ik het vorig jaar de hoop uitgesproken dat dit Talentengala tot een traditie uit zou groeien, en dat lijkt te lukken! We proberen hiermee de Achterhoekse bescheidenheid te doorbreken en ik zou tegen iedereen willen zeggen: ‘Wees blij met je talenten en probeer ze te benutten’!”

Sigrid Steverink: laat je zelf je talenten ontdekken!

Daarna kon de bekendmaking van de winnaars beginnen. Ingeleid door filmpjes en de onnavolgbare ‘voice over’ werden als eerste de genomineerden uit de categorie Beste Praktijkopleider op het podium geroepen. Rien Pieper van SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) riep namens de jury Sigrid Steverink van stagebedrijf Drukwerkconcurrent uit tot Beste Praktijkopleider van 2017! “Sigrid is niet alleen een leuke, maar ook goede begeleider. Ze helpt je waar nodig, maar laat je ook je eigen gang gaan, zodat je zelf kan ontdekken wat je talenten zijn. Daarnaast is ze erg betrokken en kun je met alles bij haar terecht.”

Edwin Vermolen: held van de school!

Ook in de categorie Beste Medewerker stonden vijf mensen op het podium. Namens de jury maakte de winnaar van vorig jaar, Pieter Kappeijne van de Copello, de winnaar in deze categorie bekend: docent Edwin Vermolen! “Edwin is een zeer enthousiaste docent met veel geduld en passie voor zijn vakken. Hij is een geweldige mentor; altijd enthousiast en goede zin. Hij helpt je met alles en hij behandelt je als een collega. Hij is de meest chille leraar ever en gewoon de held van de school!”

Nikki Prein: horecatopper!

De spanning liep op toen het tijd werd voor de laatste categorie, de Beste Student. Ook nu weer vijf talentenvolle genomineerden op het podium. Kris Holkenburg, de winnaar van vorig jaar, geeft op voorhand aan dat de winnaar veel doorzettingsvermogen heeft, veel vertrouwen in zichzelf en veel lef! En die winnaar is Nikki Prein! “Nikkie heeft bij de SkillHeroes in maart 2017 goud gewonnen en komt in oktober uit voor het Nederlandse team op de WorldSkills in Abu Dhabi. Ze is Nederlands kampioen Gastvrouw en loopt stage bij de Librije in Zwolle, waar ze ook uitermate tevreden en trots zijn op Nikki. Nikki is een echte horecatopper!” Nikki zal het Graafschap College ook vertegenwoordigen bij de landelijke Uitblinkersverkiezing van Ditismbo.

Talenten in huis

Tussendoor lieten veel talenten ‘uit eigen huis’ zien wat ze kunnen: Igor en Verena startten met een mooie dansact, student Mitch Lodewick (meegedaan met Idols) zong prachtige in het Nederlands vertaalde songs, zangeres Maan trad op en wist student Romy en docent Gerard te verleiden met haar mee te zingen!

‘Het barst van het talent’

Cvb-voorzitter René van Gils sloot de avond af: “Het was een geweldige avond. Ik heb de hele avond een glimlach op m’n gezicht gehad. Het barst van het talent op het Graafschap College, een avond vol zonnetjes en één maan ;). Fantastisch dat dit hele feest door studenten georganiseerd is. Geef ze een warm applaus!” Tot slot deed René van Gils nog een toezegging: “Wat mij betreft kómt er een derde Talentengala, volgend jaar!”