Informatieavond over vavo-opleidingen Graafschap College

Donderdag 28 juni a.s. is er op de locatie Julianaplein 2 een informatieavond over de vavo-opleidingen van het Graafschap College. Wil jij volgend schooljaar je diploma vwo, havo of vmbo-tl in 1 jaar halen? Of heb je nog 1 of enkele certificaten nodig? Kom dan naar de informatieavond! Je hoeft je niet aan te melden, en natuurlijk zijn je ouders/verzorgers ook welkom.

Dag en tijd: donderdag 28 juni, 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Julianaplein 2, 7001 HG  Doetinchem (Graafschap College, Sector Educatie & Participatie)

Op de informatieavond zijn de docenten van het vavo aanwezig. Zij geven uitleg over onder andere de manier van werken op het vavo, profiel- en pakketkeuze en toetsen en examens. Verder zijn de zorg- en loopbaandecaan van het vavo, een trajectbegeleider en een ambulant begeleider aanwezig. Zij kunnen je alles vertellen over onder meer toelatingseisen, begeleiding en ondersteuning. Ook vertellen enkele leerlingen die onlangs hun vavo-opleiding met succes hebben afgerond over hun ervaringen. En natuurlijk is er gelegenheid om al jouw vragen te stellen.

Voor wie is het vavo bedoeld?

Vavo staat voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. De eenjarige opleidingen zijn dus in principe bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder. Als je een volledig diploma vwo, havo of vmbo-tl wilt behalen, volg je de opleiding in voltijd. Als je 1 of enkele certificaten wilt halen, volg je alleen de vakken die daarvoor nodig zijn en studeer je dus in deeltijd. Via ‘uitbesteding’ van de vo-school kunnen soms ook leerlingen van 16 of 17 jaar op het vavo worden toegelaten.

Hier vind je meer informatie over de vavo-opleidingen van het Graafschap College.