De opleiding in de beroepsopleidende leerweg (bol):
Tijdens de opleiding combineer je theorie- en praktijklessen op school met stages. Op school leer je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het beroep te kunnen uitoefenen. Tijdens de stages, die ieder leerjaar plaatsvinden, breng je het geleerde in de praktijk. Daarnaast krijg je de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Als je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt, worden examens afgenomen. Het afnemen van de examens gebeurt in samenwerking met de praktijk.
De opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl):
Tijdens de hele opleiding werk en leer je in de praktijk en volg je een opleidingstraject op school. Op school leer je de kennis en vaardigheden die te maken hebben met de uitvoering van het beroep. Daarnaast krijg je de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.
Zorg en begeleiding (locatie Groenlo): op weg naar jouw droom!
Wil jij graag met mensen werken die zorg en/of begeleiding nodig hebben? Maar vind jij het lastig om nu al een keuze te maken? Of weet je al precies welke richting je op wilt? Dan ben je van harte welkom bij Zorg en begeleiding op locatie Groenlo. De bol-opleidingen Helpende zorg en welzijn, Verzorgende IG, Maatschappelijke zorg en Mbo-Verpleegkundige worden hier in samenhang aangeboden. Zo krijg je een mooi beeld van de opleidingen, de verschillende niveaus, de verschillende werkvelden en zit je altijd op de juiste opleiding.
De opleiding is (praktijk)ervaringsgericht. Je doet ervaring op in verschillende situaties en met verschillende doelgroepen, zowel op school als in de praktijk én op het wijkleercentrum. Het wijkleercentrum is altijd in de buurt waar je stage loopt of werkt. Je gaat daar aan de slag met jouw leervragen, samen met andere studenten en een wijkdocent. Op deze manier is het leren in de praktijk en op school direct met elkaar verbonden. Afhankelijk van de situatie leer jij de nodige kennis en vaardigheden. Je leert steeds meer je eigen ontwikkelpad te kiezen en geeft sturing aan je opleiding, zowel qua inhoud als qua tempo.
De opleiding bestaat uit drie fasen:
Tijdens de oriëntatiefase krijg je een goed beeld van de verschillende beroepen en doelgroepen én van jouw talenten. Je bent vooral op school en doet (waar mogelijk en wenselijk) ervaringen op in de praktijk door projecten en stage.
Tijdens de ontwikkelfase werk je steeds meer toe naar het beroep en het profiel van jouw voorkeur. Dat doe je in een combinatie van school en stage.
In de examenfase laat je zien dat je als beginnend beroepsbeoefenaar kunt werken en word je hierop beoordeeld.