Medewerker human resource management (hrm) - Graafschap College
 • SMART START

Medewerker human resource management (hrm) | niveau 4 | bol

Crebocode 25146

 • niveau 4
 • bol
 • 3 jaar
 • 23-08-2021
 • nee
Het beroep

Vind je het leuk om de ‘spin in het web’ te zijn? Dan kun je als medewerker human resource management op een afdeling Personeelszaken werken en verricht je uitvoerende werkzaamheden. Je ondersteunt het management in personele aangelegenheden, bijvoorbeeld op het gebied van werven en selecteren van nieuw personeel, je stelt arbeidsovereenkomsten op, legt personeelsdossiers aan en houdt ze up-to-date. Ook verstrek je informatie over arbeidsvoorwaarden en arbeidsrecht en bied je ondersteuning bij administratieve procedures. Je kunt ook aan de slag bij een uitzendbureau, re-integratiebureau of als consulent in de non-profit arbeidsbemiddeling. Je probeert dan vacatures te vervullen en te ondersteunen in de arbeidsbemiddeling. Je maakt een match tussen werkgever en werkzoekende en verricht administratieve werkzaamheden.

Niveau
4
Leerweg
bol
Duur
3 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)
Opbouw

Kies je voor dit profiel, dan start je in het SMART START-jaar ‘Economie in bedrijf’. In dit brede basisjaar maak je kennis met verschillende vakken en economische beroepen in het bedrijfsleven. Aan het eind van het startjaar weet jij precies waar jouw bloed sneller van gaat stromen en maak je een definitieve keuze voor een van de SMART START ‘Economie en bedrijf’ niveau 3 of 4 bol-profielen. Deze profielen vind je hieronder bij ´Gerelateerde profielen´.

 

Kies je aan het eind van het SMART START-jaar definitief voor het profiel Medewerker human resource management, dan ga je in het tweede leerjaar dieper op het vak in. Omdat je veel met mensen werkt, besteden we veel aandacht aan het verder ontwikkelen van jouw communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast krijg je theorielessen over onder meer rechts- en wetskennis, zodat je als beginnend beroepsbeoefenaar over de juiste kennis beschikt.

 

In het derde leerjaar ga je nog dieper op de theorie van het vak in. Je leert alle werkzaamheden als medewerker human resource management op te lossen en de taken zelfstandig uit te voeren. In het tweede en derde leerjaar loop je ook nog stage en mag je jouw kennis, vaardigheden en beroepshouding in de praktijk brengen.

 

Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo of gaan werken.

Examinering

Door middel van het examen beoordelen we of je de kennis, vaardigheden en gedrag die nodig zijn voor het halen van je diploma goed beheerst. Met het examen kijken we of je daarmee als beginnend beroepsbeoefenaar aan de slag kunt in de praktijk. Door middel van het examen wordt ook gekeken of je succesvol kunt doorstromen naar een vervolgopleiding.

Om je diploma te halen, moet je in grote lijnen aan twee eisen voldoen:

 1. De eisen vanuit het toekomstige beroep.
  Dit wordt voor een deel geëxamineerd tijdens de beroepspraktijkvorming/stage.
 2. De eisen vanuit generieke competenties.
  Je dient te voldoen aan een bepaald niveau voor Nederlands, rekenen, Engels en aan de inspanningsverplichting voor Loopbaan en burgerschap.
Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
23-08-2021
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 4 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of 3, een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4 of een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Beperkte toelating
nee
Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk vóór 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Je ontvangt vervolgens informatie over de intakeactiviteiten.

 

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Vervolgmogelijkheden hbo

Heb je je diploma voor dit profiel behaald? Met een niveau 4-opleiding kun je doorstromen naar het hbo. Vraag hierover meer informatie bij de decaan of kijk op: www.mbonaarhbo.nl.

De opleiding

Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Heb je belangstelling voor wet- en regelgeving? Lijkt het je een uitdaging om mensen te informeren en adviseren over juridische zaken? Zin in een veelzijdige baan? Dan is een baan in de juridische dienstverlening wellicht iets voor jou.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je graag bezig bent met personeelsaangelegenheden. Bij sommige organisaties is ook de salarisadministratie onderdeel van de afdeling HRM. Jij werkt graag binnen een overheids-, profit- en non-profitorganisatie met een eigen afdeling HRM. Het trekt je om (ondersteunende) HRM taken te combineren met andere (ondersteunende) taken in een kleine organisatie maar het ligt jou ook om in een grote organisatie met een ruim opgezette afdeling HRM te werken. Er ontstaan daarnaast steeds meer HR(M) shared servicecentra waar jij ook graag werkzaam bent. In een dergelijk center wordt de (standaard) HR-dienstverlening voor aangesloten organisaties uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is het shared service center van de ministeries dat moderne, geüniformeerde en efficiënte dienstverlening levert op het gebied van geautomatiseerde administratieve afhandeling van personele processen.

Competenties

Jij kunt goed functioneren in een administratieve en juridische werkomgeving. Ook kun je organisaties goed aanvoelen en inschatten. Daarnaast kun jij procesmatig denken en handelen en ben je altijd integer. Jij kunt iets onderzoeken, neemt initiatief en communiceert goed.

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen. 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2020-2021 €1.202,-). 

Onderwijsbenodigdheden bol

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Leerjaar 1

 • Boeken: tussen € 500,- en € 525,-
 • Hardware: tussen € 400,- en € 600,- (laptop)
 • Readers: tussen € 10,- en € 25,-
  Totaal: tussen € 910,- en € 1.150,-

Leerjaar 2

 • Boeken: tussen € 400,- en € 425,-
 • Readers: tussen € 10,- en € 25,-
  Totaal: tussen € 410,- en € 450,-

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

SMART START

Economie in bedrijf: Leren wat je leuk vindt!

Heb je interesse in meerdere niveau 3 of 4 bol-profielen binnen de richting Economie en administratie of Retail en commercie en vind je het lastig om een definitieve keuze te maken? Geen probleem. Deze profielen hanteren namelijk een SMART START-jaar.

 

In het SMART START-jaar ‘Economie in bedrijf’ maak je kennis met verschillende vakken en economische beroepen in het bedrijfsleven. Aan het eind van het startjaar weet jij precies waar jouw bloed sneller van gaat stromen en maak je een definitieve keuze voor een van de SMART START ‘Economie en bedrijf’ niveau 3 of 4 bol-profielen.

 

Dat is nog eens een slimme start!

 

Via mbo naar hbo

Weet je nu al dat je een hbo-diploma wilt halen? Heb je alleen niet de juiste vooropleiding of vind je de stap naar het hbo nu nog te groot? Ga een mbo-opleiding (niveau 4, beroepsopleidende leerweg (bol)) volgen! Tijdens je opleiding kun je deelnemen aan allerlei activiteiten die je goed voorbereiden op een hbo-vervolgopleiding zodat je straks klaar bent om de stap te maken! Lees meer.

Gerelateerde profielen