Allround assistant business services - Graafschap College
 • SMART START

Allround assistant business services | niveau 3 | bol

Crebocode 25723

 • niveau 3
 • bol
 • 2 jaar
 • 26-08-2024
 • nee
Het beroep

Als allround assistant business services ondersteun je meerdere afdelingen binnen een bedrijf of instelling. Denk dan aan management support, marketing, administratie, logistiek, facilitair, hospitality en juridische diensten. Je hebt een gevarieerd takenpakket en je bent een echte aanpakker. Het ene moment werk je een website of het intranet bij, het andere moment beman je de receptie. Je verzorgt een mailing tussendoor en je regelt alles voor een bijeenkomst. Behalve secretariële werkzaamheden, kunnen ook administratieve en financiële werkzaamheden bij jou worden neergelegd. Je werkt veel samen met mensen, lost problemen op en ontzorgt je collega´s en de klanten/gasten.

Niveau
3
Leerweg
bol
Duur
2 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)
Opbouw

Kies je voor dit profiel, dan start je in het SMART START-jaar ‘Economie in bedrijf’. In dit brede basisjaar maak je kennis met verschillende vakken en economische beroepen in het bedrijfsleven. Aan het eind van het startjaar weet jij precies waar jouw bloed sneller van gaat stromen en maak je een definitieve keuze voor een van de SMART START ‘Economie en bedrijf’ niveau 3 of 4 bol-profielen. Deze profielen vind je hieronder bij ´Gerelateerde profielen´.

 

Kies je aan het eind van het SMART START-jaar definitief voor het profiel Allround assistant business services, dan ga je in het laatste leerjaar verder in een zeer praktijkgerichte opleiding. Tijdens dit leerjaar is er veel aandacht voor het ontwikkelen van je communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast krijg je een verdieping in vakken gericht op onder andere marketing, hospitality, juridische en financiële dienstverlening. Ook is er veel aandacht voor het ontwikkelen van jouw office-vaardigheden. Tijdens de lessen wordt steeds de verbinding met de praktijk gezocht door het aanbieden van projectonderwijs, gastsprekers en simulaties. Daarnaast loop je tijdens het (gehele) tweede leerjaar stage.

 

Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding of gaan werken.

Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
26-08-2024
Beperkte toelating
nee
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. 

Na je aanmelding ontvang je meer informatie over de intakeactiviteiten.

 

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

De opleiding

Ben jij servicegericht en gastvrij? Zie jij jezelf als een aanpakker die uitdagingen en problemen niet uit de weg gaat? Ben je op zoek naar een veelzijdige en gevarieerde baan? Heb je een gezonde portie organisatietalent en ga je graag met mensen om? Dan ben jij geknipt voor een baan bij een supportafdeling van een bedrijf.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je flexibel, stressbestendig en een echte aanpakker bent. Daarnaast ben je sociaal en klantgericht.

Competenties

Je bent servicegericht, taalvaardig en digitaal vaardig. Je hebt mensenkennis en je kunt professioneel optreden.

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen. 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2023-2024 1.357,-).

Onderwijsbenodigdheden bol

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Leerjaar 1

 • Boeken, readers en licenties: tussen € 250,- en € 325,-
 • Hardware: tussen € 400,- en € 600,- (geen MacBook of Chromebook)
  Totaal: tussen € 650,- en € 925,-

Leerjaar 2

 • Boeken: tussen € 175,- en € 250,-
 • Licentie: tussen € 80,- en € 100,-
 • Readers: tussen € 10,- en € 20,-
  Totaal: tussen € 265,- en € 370,-

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

Extra activiteiten bol

Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan extra activiteiten tijdens schooltijd, ben je verplicht een alternatief programma te volgen. Dit alternatieve programma is gratis.

Extra activiteiten: tussen € 50,- en € 100,- per leerjaar.

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

SMART START

Economie in bedrijf: Leren wat je leuk vindt!

Heb je interesse in meerdere niveau 3 of 4 bol-profielen binnen de richting Zakelijke dienstverlening of Retail en commercie en vind je het lastig om een definitieve keuze te maken? Geen probleem. Deze profielen hanteren namelijk een SMART START-jaar.

 

In het SMART START-jaar ‘Economie in bedrijf’ maak je kennis met verschillende vakken en economische beroepen in het bedrijfsleven. Aan het eind van het startjaar weet jij precies waar jouw bloed sneller van gaat stromen en maak je een definitieve keuze voor een van de SMART START ‘Economie en bedrijf’ niveau 3 of 4 bol-profielen.

 

Dat is nog eens een slimme start!

 

Gerelateerde profielen