Studenten organiseren ‘Peter en de Wolf’

Op woensdag 23 maart spelen kinderen van groep 7/8 van ‘Daltonschool ’t Warmelinck’ uit IJzerlo en studenten van het Graafschap College het muzikale sprookje Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev. Muziekvereniging ‘Fanfare Orkest Psalm 150’ uit Dinxperlo verzorgt ‘live’ de muziek. De avondvoorstelling in Theater ‘De Storm’ in Winterswijk is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar én hun ouders en is de afsluiting van een reeks creatieve en kunstzinnige lessen en workshops voor zowel de studenten als de leerlingen van de basisschool.

“Het is een uniek samenwerkingsproject tussen het Graafschap College, verschillende werkvelden binnen Zorg en Welzijn,  muziekvereniging, theater en kunstenaars om muzikale en creatieve ontwikkeling te stimuleren en jongeren eens op een andere manier kennis te laten maken met cultuur,” vertelt begeleidend docente Bianca Eerden. “Een gemiddelde mbo’er komt niet in klassieke concertzalen en is nauwelijks in aanraking geweest met beeldende kunst, theaters of musea. Onze studenten krijgen een enorme boost aan ervaringen op het culturele vlak tijdens de projectdagen, met als opening een bezoek aan het Gelders Orkest in Arnhem. Tijdens de creatieve lessen wordt er door de enthousiaste studenten hard gewerkt aan de voorbereidingen. Zo volgen zij culturele en kunstzinnige workshops, verzorgd door professionals uit de wereld van theater, beeldende kunst en muziek.”

De grote klapper van het project wordt de slotdag op 23 maart in theater ‘De Storm’ in Winterswijk: “Tussen 13.30 en 16.30 uur is er een activiteitenmiddag voor kinderen van 3 tot 12 jaar, met spelactiviteiten, poppenkast en een tentoonstelling. En om 19.00 uur natuurlijk de afsluitende avondvoorstelling van het sprookje ‘Peter en de Wolf’.” Kaarten zijn beschikbaar aan de kassa.