Studenten Groenlo bezoeken Voedselbank

Na de zeer geslaagde kerstactie op de locatie Groenlo was het vrijdag 17 februari tijd voor het vervolg. Zeven ambassadeurs van de kerstactie, studenten van alle opleidingen in Groenlo, brachten samen met twee docenten een bezoek aan de voedselbank Oost Achterhoek in Lichtenvoorde. Daar konden zij zien hoe de voedselpakketten werden samengesteld en hoe de uitgifte ervan werd georganiseerd. “De studenten waren bijzonder onder de indruk van al het werk dat dit met zich mee brengt en dat dit werk door vrijwilligers wordt gedaan,” vertellen docenten Piet Kraayeveld en Els Bouwmeester.

“De ambassadeurs geven het nut en belang van de voedselbank door aan klasgenoten en medestudenten. Ook krijgen zij een belangrijke taak in het vervolg van de actie. Van het ingezamelde bedrag van ruim € 9.300,- worden boeken en cadeaus gekocht voor kinderen waarvan de ouders gebruikmaken van de voedselbank. Vandaag hebben wij de gegevens gekregen die hiervoor nodig zijn,” aldus de betrokken docenten.

In april worden de aangeschafte cadeaus en boeken ingepakt en naar de voedselbank gebracht. Zij verzorgen het transport naar de gezinnen. De organisatie hoopt uiteindelijk ruim 250 kinderen blij te maken.

De kerstactie in Groenlo

Het Glazen Huis bij het Graafschap College in Groenlo haalde dit jaar met de actie ‘Kado voor een Kind’ ruim € 9.300,- op voor kinderen die in armoede leven in de Achterhoek. De hele week is actie gevoerd, van spelenkermis tot stamppotbuffet. Donderdag 22 december bleef de school 24 uur open voor een ultieme laatste ‘push’: ‘De Nacht van Schralenstein’. Bijna 300 studenten bleven wakker. Er was een Dance Arcade, Karaoke Live!, een Horror bioscoop, een FIFA Gamesroom, een workshop Handlettering en nog veel meer.

Bekijk het fotoalbum op Facebook!

Meer informatie over de opleidingen in Groenlo