Studenten Bouwkunde winnen Architectuurprijs Achterhoek 2016

Op 4 november 2016 hebben eerstejaarsstudenten van de opleiding Bouwkunde de Architectuurprijs Achterhoek 2016 gewonnen. Het is voor de tweede keer op rij dat studenten van het Graafschap College de eerste prijs in de wacht slepen. Dit jaar was het thema ‘Tiny Houses’. Samen met studenten van andere scholen uit de regio presenteerden zij hun ontwerp in de hal van ’t Brewinc in Doetinchem voor de jury. Het ontwerp van de studenten van het Graafschap College bleek het beste.

Tien weken hebben de studenten Bouwkunde gewerkt aan het ontwerp van een klein huis. Ter voorbereiding hebben ze onder andere een workshop van twee architecten gevolgd, kregen zij les in 3D-tekenen en werden ze geïnformeerd over ontwerpprocessen en materialen. Van het ontwerp van het ‘Tiny House’ werd uiteindelijk een maquette gemaakt.

Om de prijs in de wacht te kunnen slepen, had de organisatie van de APA een aantal voorwaarden gesteld waaraan het ontwerp moest voldoen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de afmetingen, aanwezige voorzieningen en duurzaamheid. Iedere student maakte een eigen huisje. Alle huisjes werden op de maquette samengevoegd.