Samenwerking met Autobedrijf Herwers haalt de toekomst naar de werkplaats

Nieuwe Renault Talisman voor studenten Graafschap College

Het begon met een simpele vraag aan regionale garagebedrijven: ‘Wij zoeken moderne auto’s, waar onze studenten aan kunnen werken om het vak te leren. Willen jullie eens meedenken hoe we dat kunnen regelen?’ Het eindigde met een gloednieuwe Renault Talisman in de werkplaats van de opleidingen Motorvoertuigentechniek van het Graafschap College in Doetinchem.

Topmodel met alle opties

Autobedrijf Herwers uit Hengelo (Gld), dealer van merken als Hyundai, Dacia, Mitsubishi, Nissan en Renault, pakte de vraag op. Daniëlle Jolink, manager P&O bij Herwers, ging enthousiast op zoek in haar netwerk. “In eerste instantie was er een Twingo beschikbaar,” vertelt seniordocent Motorvoertuigentechniek Christian Berndsen. “Daar waren we al erg blij mee. Maar wat later kregen we een telefoontje of we misschien ‘wat hadden’ aan een Renault Talisman Initiale, een testmodel van de fabriek. Ja, daar zeg je natuurlijk geen ‘nee’ tegen,” voegt hij met een grote grijns toe. “Een topmodel met alle opties, ideaal voor onze studenten om complexe storingen in bijvoorbeeld elektrische componenten op te sporen.”

Impuls voor studenten én docenten

De Renault die nu in de werkplaats staat, is voorzien van 4-wielbesturing, adaptive cruisecontrol, camera’s en netwerkvoorzieningen. “Stuk voor stuk systemen waar we geweldige practicumopdrachten mee kunnen maken, bijvoorbeeld voor onze niveau-4 studenten technisch specialist personenauto’s. Je merkt dat het een goede impuls is voor hen. Ze werken met de nieuwste techniek, dat geeft een extra ‘boost’. Het zet ook ons als docenten weer op scherp. Het is een mooie uitdaging om deze state-of-the-art technieken te integreren in ons onderwijs.”

Trots op samenwerking met regionale bedrijven

“Het Graafschap College is er trots op dat we dit, met hulp van regionale bedrijven zoals Herwers, aan onze studenten kunnen bieden,” aldus Christian Berndsen. “Dankzij deze goede samenwerking leiden we, samen met deze bedrijven, de juiste vakmensen op die klaar zijn voor de toekomst met hybride en elektrische auto’s.” Ook de studenten kunnen de nieuwe aanwinst zeer waarderen: “Ik had er graag mee gewerkt, maar ik doe binnenkort examen. Bijna jammer,” merkt een van hen lachend op, terwijl hij met glimmende ogen naar de Talisman kijkt.