Ruim 500 studenten helpen bij organisatie Special Olympics 2018

Nog iets meer dan een week en dan worden op 14 locaties in de Achterhoek de Special Olympics 2018 georganiseerd. Meer dan 2.000 sporters met een verstandelijke beperking en 700 coaches en begeleiders nemen deel aan dit sportevenement.

500 studenten van verschillende opleidingen

Wat dit grote evenement extra bijzonder maakt, is dat er ruim 500 studenten van verschillende opleidingen (Maatschappelijke zorg, Horeca, Veiligheid, Toerisme en recreatie, Haarverzorging, Schoonheidsverzorging, Brood en banket, Sport en bewegen, Secretarieel management, Facilitair leidinggeven en Marketing en communicatie) van het Graafschap College worden ingezet om het evenement mede mogelijk te maken! Zo gaan studenten van de opleidingen Horeca en Brood en banket 8.000 lunchpakketten maken en verzorgen de horeca-studenten ook nog eens 6.000 diners tijdens de openingsavond op vrijdag 8 juni. Studenten van de opleiding Facilitair leidinggeven zorgen ervoor dat de sporters in opgemaakte bedden kunnen overnachten bij Marveld Recreatie, de beveiligers in opleiding assisteren tijdens de openingsavond, studenten Recreatie zorgen voor de nodige animatie en studenten van de opleiding Secretarieel management bemannen de verschillende informatiebalies. De 20 verschillende sporten, die onderdeel uitmaken van het evenement, worden deels begeleid door studenten van de opleiding Sport en bewegen. Speciaal voor de sporters organiseren de studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg activiteiten op verschillende Funpleinen en een gezellige feestavond. Voorafgaand aan dit feest kunnen de sporters langs bij studenten Haarverzorging en Schoonheidsverzorging om zich hiervoor ‘op te tutten’. Tijdens het evenement gaan studenten Marketing en communicatie in vlogs de ervaringen van individuele sporters of teams vastleggen. 

Erik Hagelstein, als communicatieadviseur betrokken bij de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018, schreef onlangs een mooi artikel over de bijdrage van het Graafschap College aan het evenement: Graafschap College hofleverancier van Special Olympics Achterhoek