‘Retail lab’ en Loopbaanwinkel in voormalig winkelpand Ziengs

Het Graafschap College is voornemens een huurovereenkomst te tekenen voor de ingebruikname van het voormalige Ziengs winkelpand in de Boliestraat in de binnenstad van Doetinchem. Het pand wordt onder meer een plek waar mbo-studenten – uit de sector Economie & Dienstverlening – kunnen leren in een zogeheten ‘Retail lab’. De sector creëert hiermee een praktijklocatie om hybride onderwijs verder vorm te geven. In het andere deel van het pand komt de Loopbaanwinkel.

Twee ingangen
Het betreffende pand bestaat uit twee ruimtes met ieder een eigen ingang. Eén ruimte zal worden gebruikt als praktijk- en lesruimte voor de opleiding Retail. In de andere ruimte komt een informatiepunt voor scholings- en loopbaanvraagstukken, de Loopbaanwinkel.

Praktijk- en lesruimte voor de opleiding Retail
Met de ingebruikname gaat een lang gekoesterde wens van de opleiding Retail in vervulling, om samen met lokale ondernemers en de gemeente Doetinchem te werken aan een winkel van de toekomst. In deze winkel, het ‘Retail lab’, maken studenten in een hele realistische setting kennis met de nieuwste ontwikkelingen binnen de retailsector. Dit gaat een stap verder dan het traditionele stagelopen. Met deze onderwijsvernieuwing wordt ingespeeld op de behoefte aan toekomstige werknemers die opgeleid zijn om in een betekenisvolle, thema of lifestyle gerelateerde winkel te werken.

Loopbaanwinkel
De Loopbaanwinkel in de Boliestraat wordt één van de twee informatiepunten van het Loopbaanplein Achterhoek; een samenwerkingsverband van organisaties die zich bezighouden met werk, scholing en loopbaan. Momenteel zit er in Winterswijk een Loopbaanwinkel voor de Oost-Achterhoek. Iedereen met een scholings- of loopbaanvraagstuk kan een bezoek brengen aan de Loopbaanwinkel. Deze samenwerking in de vorm van een gezamenlijke Loopbaanwinkel is uniek in Nederland.