Pannenbier en bitterballen!

Op dinsdag 31 oktober was het zover, het hoogste punt van de nieuwbouw op Sportpark Zuid in Doetinchem werd bereikt. De nieuwe school zal worden gebruikt door de vakopleidingen Sport en bewegen en Veiligheid en vakmanschap en staat op Sportpark Zuid in Doetinchem. Cvb-lid Sarien Shkolnik verwoordde haar enthousiasme over de nieuwbouw in een speech: ‘’Het is prachtig en indrukwekkend wat er na een half jaar verrezen is. We zijn hier om jullie te bedanken voor het afgelopen half jaar en aan te moedigen voor het komende half jaar.” De bouwvakkers en gasten werden getrakteerd op traditioneel pannenbier, een gebruik dat stamt uit de middeleeuwen. De bitterbal was minder middeleeuws, maar werd niet minder gewaardeerd.

Bijzonder proces

De afgelopen drie jaar zijn de plannen voor de nieuwbouw concreet ontwikkeld en afgelopen zomer werd met onder andere bouwbedrijf Klaassen Groep uit Dinxperlo al het heien van de eerste paal gevierd. Het is een leuk en afwisselend project voor projectleider Mike van Weelden van Projectis Bouwmanagement: ‘’Door deze lange aanloop en de bijzondere manier van aanbesteden, verloopt het proces anders dan normaal. Het gebouw zelf is zo bijzonder om zijn speciale ontwerp, met name de fraaie gevel van Cortenstaal.” Het pand bestaat uit drie bouwlagen en heeft een oppervlakte van 5600 vierkante meter. Het biedt plaats aan circa 700 studenten. Minstens tien studenten van diverse bouw- en installatieopleidingen van het Graafschap College krijgen een opleidingsplaats tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de nieuwbouw.

Ideale locatie

Het hypermoderne ontwerp van architectenbureau cepezed uit Delft is volledig aangpast aan de eisen van modern onderwijs. Het wordt bovendien een duurzaam gebouw (energielabel A+++), met onder meer zonnepanelen op het dak. Het is een ideale locatie voor zowel Sport en bewegen als Veiligheid en vakmanschap. Op Sportpark Zuid bevinden zich onder meer een topsporthal, voetbal-, korfbal- en hockeyvelden, een BMX-parcours, fitnessfaciliteiten en een skeeler- en ijsbaan. De docenten zijn dan ook enthousiast dat ze volgend schooljaar 2018-2019 in het nieuwe gebouw mogen. ‘’Dat de plannen voor de nieuwbouw en een eigen locatie, na veel geduld hebben, nu tastbaar worden, maakt het extra bijzonder dat we er zo zelf les mogen geven.”

Samenwerking

Momenteel is er nog geen samenwerking tussen de opleidingen SB en Veva, maar in de aanloop naar het nieuwe schooljaar zijn de twee bezig elkaar op voorhand beter te leren kennen. ‘’En dat is best spannend,’’ vinden de docenten. Het is de bedoeling dat het nieuwe schoolgebouw in de zomer van 2018 wordt opgeleverd, zodat het bij het begin van het nieuwe schooljaar in gebruik kan worden genomen. Naast de opleidingen SB en Veva en zullen ook partners Sportservice Doetinchem en SportmedX gebruik gaan maken van het pand.