MBO keuzegids 2017: Graafschap College gestegen naar 7e positie

De MBO keuzegids 2017 is uit. Het Graafschap College is in de lijst van brede mbo-scholen (roc’s) gestegen naar een gedeelde zevende plaats en heeft vijf topopleidingen. In Nederland zijn 43 roc’s met een breed opleidingenaanbod, daarnaast 12 aoc’s (agrarische opleidingscentra) en 14 vakscholen met een gespecialiseerd opleidingenaanbod.

De MBO keuzegids wordt jaarlijks uitgegeven en geeft een oordeel over resultaten op grond van cijfers van het ministerie van OCW en op grond van de JOB-enquête. Dit is een tweejaarlijks tevredenheidsonderzoek waarbij studenten een oordeel geven over de kwaliteit van hun opleiding.

Ook dit jaar heeft het Graafschap College weer topopleidingen. Volgens het keuzegidsprincipe verdient een opleiding dit predikaat als de score 75 of hoger is. Voor vijf opleidingen geldt dat bij het Graafschap College: Verzorging (waaronder Verzorgende IG en Helpende zorg en welzijn): plaats één van Nederland, Verpleegkundige: plaats twee, Onderwijsassistent: derde plaats, Veiligheid en Vakmanschap (Defensie): zesde plaats en ICT-support: vierde plaats. Ook Installatietechniek is samen met twee andere roc’s de beste opleiding van Nederland.

Voor meer informatie: www.keuzegids.org