Lucas, Marvin en Melina winnen Euregionale Business Jump 2022

Woensdag 16 november was de finale van de Euregionale Business Jump 2022 bij De Steck in Doetinchem. Studenten Lucas Harianto en Marvin Wassink van het Graafschap College en Melina Schepers van Berufskolleg Bocholt West werden door de vakkundige jury, bestaande uit de winnaars van de Euregionale Business Jump 2021 en regionale ondernemers, uitgeroepen tot de winnaars.

Minder CO2 en verbinding tussen jong en oud

Het Nederlandse duo maakte een plan om met mobiele units de uitstoot van CO2 in de bouw te verminderen. De Duitse Melina wil de onderlinge verbinding tussen ouderen en jongeren versterken. Dit door jong en oud samen workshops te laten volgen in een café. Net als de andere deelnemers vertelden Lucas, Marvin en Melina in een korte pitch waarom hun idee het beste was. De jury stelde kritische vragen aan de ondernemers in spé. De kwaliteit van alle ideeën was hoog. Het was dan ook niet makkelijk om de winnaars te kiezen.

Begeleiding én een werkplek

Lucas, Marvin en Melina kunnen de komende tijd rekenen op gratis begeleiding bij de verdere uitwerking van hun plannen. Daarnaast krijgen de studenten van het Graafschap College een tijdelijke werkplek aangeboden bij De Steck. Voor Melina geldt dat zij bij de Stadtsparkasse in Bocholt een werkruimte krijgt. Judith Möllmann van de Stadtsparkasse en Susan Bruinsma van de Rabobank Graafschap en Twente reikten de prijzen uit. Zij benadrukten dat ook de andere deelnemers aan de Euregionale Business Jump langs mogen komen als zijn hun droom verder willen uitwerken.

Kneepjes van het vak leren

Aan de Euregionale Business Jump nam een groep ondernemende Nederlandse en Duitse studenten, mét een idee, deel. Drie dagen lang werden zij geholpen bij het uitwerken van hun idee. Tijdens workshops en masterclasses leerden zij van succesvolle Nederlandse en Duitse ondernemers de kneepjes van het vak. Ook gingen zij aan de slag met een businessplan, marketing, het uitwerken van bedrijfsprocessen en het regelen van financiële zaken rond een eigen bedrijf. Dit gebeurde individueel of in kleine groepjes. Iedere deelnemer kreeg bovendien een buddy. Deze buddy is ondernemer en was er om de deelnemer te helpen met het uitwerken van zijn of haar idee.

Sponsoren bedankt!

Deelname aan de Business Jump was gratis voor de studenten. De Steck, Rabobank Graafschap en Twente en de Stadtssparkasse Bocholt sponsorden de activiteit. De masterclasses werden verzorgd door BonsenReuling Accountants en Adviseurs, Jitso, Zerebra GmbH, Rabobank en Lieve Vriezen ondernemerscoach.