Kees Nieuwenhuijse wordt lid van het cvb van ROC Scalda  

Kees Nieuwenhuijse, directeur van de sector Techniek & Informatica, vertrekt per 1 september bij het Graafschap College en wordt lid van het college van bestuur van ROC Scalda in Zeeland. 
 
Het college van bestuur feliciteert Kees met deze nieuwe fase in zijn loopbaan. Bestuurder worden van het ROC in Zeeland, de provincie waar zijn wieg stond, is een prachtige stap. We vinden het mooi dat hij met zijn ervaring een bijdrage mag gaan leveren aan goed beroepsonderwijs als partner in díe regio.  
 
Natuurlijk vinden wij het jammer dat Kees na 18 jaar het Graafschap College gaat verlaten. Hij leverde onder andere een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van diverse opleidingen van de sector Techniek & Informatica, stond aan de wieg van CIVON in Ulft en heeft zich enorm ingezet voor internationalisering. Ook als ‘opperhoofd’ van het schoolfeest van de studentenraad gaan we hem missen. Bovenal is hij een belangrijke speler in het instellingsmanagementteam. We wensen Kees veel succes en kijken ernaar uit om hem als collega-bestuurder dit najaar weer te ontmoeten. 
 
Kees Nieuwenhuijse over zijn vertrek 
 
‘Het was een eer om de afgelopen jaren leiding te geven aan de sector Techniek & Informatica die mensen van alle leeftijden laat leren’ 
 
Na 18 jaar heb ik besloten om het Graafschap College te verlaten en ga ik aan de slag bij ROC Scalda in Zeeland. Ik ben daar als mbo-leerling begonnen en keer ik nu terug als lid van het college van bestuur. Na diverse gesprekken bleek dat Scalda en ik bij elkaar passen. Het voelde voor mij als ‘Luctor et emergo’. Dat is de wapenspreuk van de provincie Zeeland: ‘Ik worstel en kom boven’. Want geworsteld heb ik om uiteindelijk het besluit te nemen. Ik kijk uit naar deze nieuwe fase en zal mijn uiterste best doen om ook in Zeeland bij te dragen aan de samenleving van morgen. 
 
Samen met collega’s geven we vorm aan de verdere ontwikkeling van het beroepsonderwijs. We werken iedere dag aan andere manieren om het leven in te richten. Niet alleen binnen onze school, maar ook samen met (opleidings)bedrijven en instellingen en met veel succes. De collega’s van het Graafschap College doen hun werk met passie en plezier en samen met de regio; dát is het succes van de school.  
 
Ik dank iedereen voor het vertrouwen, de mogelijkheden die ik heb gekregen en de fijne samenwerking. Goed goan! 
 
Kees Nieuwenhuijse