“Ik voel me veel zelfverzekerder op de werkvloer”

Een groep medewerkers en ondernemers in de horeca heeft onlangs bij het Graafschap College de training ‘Operationeel leidinggeven op de werkvloer’ met succes afgerond. De training, waarin medewerkers werkten aan de ontwikkeling van hun leidinggevende kwaliteiten, is op verzoek van ondernemers in de regio door het Graafschap College ontwikkeld.

“Als Graafschap College hebben we een ruim aanbod van opleidingen, cursussen en trainingen (op maat) voor individuele of groepen medewerkers van bedrijven en instellingen. We zijn voortdurend in gesprek met werkgevers en ondernemers in de regio om met ons aanbod in te kunnen spelen op hun wensen en behoeften en de ontwikkelingen in de markt”, aldus Marcel Ratering, relatie-adviseur bij het Graafschap College. Hij vertelt verder: “Uit gesprekken met horecaondernemers blijkt dat er behoefte is aan meer senioriteit op de werkvloer: medewerkers die over de juiste leidinggevende kwaliteiten beschikken om andere horecamedewerkers in de dagelijkse praktijk aan te sturen. Tijdens de coronacrisis is de branche veel ervaren personeel kwijtgeraakt. Daarom moeten nieuwe medewerkers worden opgeleid.” 

Makkelijk toepasbaar in de praktijk

Mandy van Zolingen werkt sinds enkele maanden bij restaurant ‘t Noorden in Aalten als leidinggevende in de bediening. “Ik heb de kappersopleiding gedaan, maar ben in de horeca terechtgekomen. Op zich niet gek, want ik kom uit een echte horecafamilie. Mijn ouders hadden een café.” Mandy is een van de cursisten die de training ‘Operationeel leidinggeven op de werkvloer’ heeft afgerond. “De horeca is niet vreemd voor mij, maar het leidinggeven in de horeca is wel nieuw. Heel fijn dus om tijdens deze training daar meer over te leren.” De training bestaat uit vijf dagdelen van drie uur. “Er was veel ruimte om met de andere cursisten ervaringen uit te wisselen: waar lopen zij tegenaan en hoe gaan zij daarmee om? Dat deden we onder andere door video’s op te nemen in de praktijk en die met elkaar te bespreken. Aan die uitwisseling heb ik veel gehad. Wat ik daarnaast erg prettig vond, is dat alles wat ik leerde ook makkelijk toepasbaar was in de praktijk. Deelname aan de cursus was goed te combineren met mijn werk. Dankzij deze cursus voel ik me veel zelfverzekerder op de werkvloer.”  

Werkgeluk

Een mooi resultaat, ook voor Mandy’s werkgever ‘t Noorden. Een werkgever die veel belang hecht aan het opleiden van medewerkers en daar dan ook in investeert. Het werpt zijn vruchten af, vertelt Loes Oonk die namens de eigenaren Wesley en Nita Hüning het woord voert. “Bij ‘t Noorden zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we nog steeds een groot personeelsbestand hebben. Mensen willen hier graag komen en blijven werken. Dat het werkgeluk van medewerkers centraal staat, levert hier een grote bijdrage aan. Medewerkers worden op basis van hun kwaliteiten ingezet, krijgen alle ruimte om zich verder te ontwikkelen en krijgen de kans om door te groeien naar andere functies. Dat zorgt voor plezier en enthousiasme in het werk.”  

Niet alleen horeca

Mandy heeft inmiddels de smaak te pakken. “Ik wil graag door met de vervolgcursus ‘Leidinggeven’ bij het Graafschap College.” Een cursus die 10 dagdelen duurt en, na het behalen van het examen, het landelijk erkende certificaat ‘Leidinggeven’ oplevert. Marcel: “Belangrijk om te vertellen, is dat zowel de cursus ‘Operationeel leidinggeven op de werkvloer’ als de vervolgcursus ‘Leidinggeven’ ook heel geschikt zijn voor (startende) leidinggevenden uit andere branches. Ze zijn dus zeker niet alleen bedoeld voor horecamedewerkers. Volgend schooljaar gaan we de cursussen opnieuw aanbieden. Aanmelden kan via onze website. Daar vind je ook een overzicht van ons opleidingsaanbod. Heb je als werkgever of ondernemer speciale opleidingswensen voor één of meerdere medewerkers? Neem dan contact op met een van de relatie-adviseurs. Zij kunnen trouwens ook meer vertellen over de verschillende subsidiemogelijkheden die er zijn voor het opleiden van personeel.”