Eerste paal nieuwbouw voor SB en VeVa

Donderdag 15 juni werd met het heien van de eerste paal gestart met de bouw van de nieuwe school voor de opleidingen Sport en bewegen en Veiligheid en Vakmanschap op Sportpark Zuid in Doetinchem. Het wordt een bijzonder gebouw met een voorzetgevel van Cortenstaal.

Innovatief en duurzaam

Cvb-lid Sarien Shkolnik verwoordde haar enthousiasme in een speech: “Wij zijn blij dat we dit pand straks aan de regio kunnen aanbieden en we zijn trots op dit innovatieve en duurzame gebouw. Bovendien staat het ook nog op een geweldige locatie met veel sportfaciliteiten waar onze opleidingen gebruik van maken. Het sluit perfect aan bij onze kernwaarden Verbonden, Duurzaam, Creatief, Persoonlijk en Zelfbewust.”
“In onze samenwerking ervaren wij de kernwaarden van het Graafschap College ook echt, aldus wethouder Ingrid Lambregts. “Er zijn veel hordes genomen maar volgend jaar staat hier een mooi gebouw waar we trots op kunnen zijn. Dit wordt ongetwijfeld een inspirerende plek voor alle studenten en docenten van het Graafschap College. Het is een verrijking voor de regio”.

Samen met twee studenten van de opleiding Sport en bewegen en Veiligheid en Vakmanschap verrichtten Ingrid Lambregts en Sarien Shkolnik de openingshandeling en werd de eerste heipaal geslagen.

Opleidingsplaatsen

Minstens tien studenten van diverse bouw- en installatieopleidingen krijgen een opleidingsplaats tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de nieuwbouw. Het is de bedoeling dat het nieuwe schoolgebouw in juni 2018 wordt opgeleverd, zodat het in augustus 2018 in gebruik kan worden genomen.

Samenwerking

Twee belangrijke partners van de opleiding Sport en bewegen, namelijk Sportservice Doetinchem en SportmedX, vinden ook onderdak in dit nieuwe gebouw. De verwachting is dat hierdoor de samenwerking verder geïntensiveerd zal worden. Het ontwerp is van architectenbureau Cepezed, Projectis Bouwmanagement begeleidt de bouw en aannemer Klaassen Groep uit Dinxperlo bouwt de nieuwe school.