Dag van de Duitse taal

“Wist je dat met Duits je arbeidsmarkt 6x groter is?” Op veel plekken op het Graafschap College wordt vandaag de ‘Dag van de Duitse taal’ gevierd. Studenten worden nog eens extra geïnformeerd over het belang van Duits voor je opleiding en (toekomstige) werk.

dld moedertaal

Duitse wetenswaardigheden op de beeldschermen, een Duitse playlist uit de luidsprekers, maar ook een kennisquiz over onze Oosterburen. In de klas van docent Carin Banning heeft bijna 40 procent op stage al in het Duits gecommuniceerd: “Een kwart van de handel is met Duitsland. Studenten zien er steeds meer het belang van in. Zo wordt vanaf schooljaar 2016-17 bij veel van de opleidingen bij Economie & Dienstverlening het vak Duits als keuzedeel aangeboden.”

Een greep uit de activiteiten:
• In de kantine wordt Duitse muziek gedraaid en worden er typisch Duitse hapjes geserveerd.
• Er wordt een prestentatie getoond over de Duitse taal en onze betrekkingen met Duitsland én een filmpje zien met interessante Duitse vakantiebestemmingen.
• Docenten Duits spelen met hun studenten in de klas een digitale quiz met vragen over Duitse wetenswaardigheden m.b.v. Kahoot!