Convenant tussen politie Doetinchem en Graafschap College verlengd

De politie Doetinchem en het Graafschap College werken samen als het gaat om het opleiden van studenten van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid. Het convenant dat een paar jaar geleden is afgesloten, is vandaag verlengd door teamchef Patrick de Koeijer van het basisteam Achterhoek West en opleidingsmanager Stella Mutsaers.

Partner
“Ieder jaar lopen studenten van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid bij ons stage,” zo begint Patrick de Koeijer. “De ervaringen zijn prima, we willen de samenwerking daarom graag voortzetten. Voor beide partijen is het mooi om de samenwerking met deze ondertekening te bekrachtigen.” Stella Mutsaers kan dit alleen maar beamen: “De politie is voor ons een fijne partner als het gaat om stageplaatsen. We zijn blij met de mogelijkheden die wij hier voor onze studenten krijgen.”

Bedankjes
Patrick de Koeijer bedankt zijn collega’s Wim Jansen en Jan Takken; zij hebben ervoor gezorgd dat de politie erkend werd als stagebedrijf. Ook bedankt hij Leo en Wim hartelijk; zij nemen de feitelijke begeleiding van de studenten op zich. Stella Mutsaers stelt Robert Bosveld voor, die vanuit het Graafschap College de begeleiding van de studenten op zich neemt. Ook bedankt ze Martin Vollenbroek die vanwege andere taken een stapje terug doet , maar jarenlang een ambassadeur is geweest van de opleiding HTV.

Vijf stagiaires
Op dit moment lopen vijf tweedejaarsstudenten stage bij de politie: Joppe, Norin, Romee, Amy en Lennert. Ze hebben het erg naar hun zin. “Dit is het laatste fase van onze opleiding,” vertelt Joppe. “Na deze stage moeten we In juni nog één praktijkexamen doen en dan hebben we het diploma BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) gehaald.”