And the winner is… Iris Geerts!

Iris Geerts, student Allround schoonheidsspecialist van het Graafschap College, is de winnaar van de Mobility Award 2019. Volgens het Nationaal Agentschap Erasmus+, dat deze award jaarlijks uitreikt aan een mbo-student die in een vlog of blog het best verslag doet van zijn of haar buitenlandstage, was de vlog die Iris maakte de meest inspirerende.

Santanyí

Iris liep vorig jaar drie maanden stage bij salon KMK Kosmetik in Santanyí (Mallorca). In haar vlog doet ze verslag van deze periode en deelt ze haar ervaringen. Stagelopen in het buitenland was voor Iris geen vooropgezet plan. “Ik had er nog nooit zo over nagedacht, maar werd enthousiast toen ik op school een voorlichting bijwoonde over buitenlandstages. Ik besloot deze supermooie kans te pakken.”

Zelfstandig

“Samen met een klasgenootje vertrok ik naar Mallorca. We liepen allebei in een andere salon stage, maar woonden wel in hetzelfde appartement. Heel fijn om in een vreemd land wel met iemand samen te zijn”, vertelt Iris. Ze kijkt terug op een fantastische tijd. “Het was zo leuk en leerzaam. Tijdens mijn verblijf heb ik vooral Engels en Duits gesproken en ik merk dat ik daar een stuk beter in ben geworden. Maar dankzij mijn buitenlandstage ben ik vooral veel zelfstandiger geworden. Je bent daar op jezelf aangewezen en moet alles zelf doen en regelen. Neem nou de was! Dat had ik thuis nog nooit gedaan”, lacht ze.

Unieke kans

Iris raadt het iedereen aan om tijdens je opleiding over de grens stage te lopen. “Het is een unieke kans die je misschien nooit meer krijgt. Ik had een ontzettend leuk stage-adres en heel leuke collega’s. Ik heb daar echt vrienden gemaakt. Tijd voor heimwee heb ik niet gehad. Ik heb veel gewerkt, maar had ook tijd voor andere dingen. Zo heb ik het eiland verkend en een plaatselijk dorpsfeest gevierd.”

Award én reischeque

De Mobility Award wordt sinds 2009 uitgereikt. Bijzonder is dat het al het derde jaar op rij is dat een student van het Graafschap College de prijs in ontvangst mag nemen. Eva Scholten (2017) en Manon Witjes (2018), beiden studenten van de opleiding Toerisme en recreatie, gingen Iris voor. Binnenkort komen vertegenwoordigers van het Nationaal Agentschap Erasmus+ naar het Graafschap College om de award aan Iris te overhandigen. Ze krijgt ook een reischeque ter waarde van € 750,-. “Wie weet gebruik ik die om nog een keertje terug te gaan naar Mallorca”, aldus Iris.