31 januari, 1 en 4 februari open dagen Graafschap College

Op vrijdag 31 januari (16.00 – 20.00 uur) en zaterdag 1 februari (10.00 – 13.00 uur) verschillende locaties in Doetinchem de deuren voor belangstellenden. Dinsdag 4 februari (16.00 – 20.00 uur) zijn geïnteresseerden welkom op onze locatie in Groenlo. 

Tijdens onze open dagen bieden we bezoekers dé kans om zich te oriënteren op een mbo-opleiding. Daarnaast is er van alles te zien, te ontdekken en te beleven. Op de pagina ‘Dit mag je niet missen’ staat hierover meer informatie. Niet alleen leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn welkom. Ook (werkende) volwassenen die behoefte hebben aan bij- of omscholing kunnen tijdens de open dagen terecht voor informatie. Op onze locaties J.F. Kennedylaan (Doetinchem) en Groenlo wordt een informatiestand ingericht over Leven Lang Ontwikkelen, maar ook op andere locaties kunnen belangstellenden terecht voor informatie hierover. 

Altijd een +punt

Naast voorlichting over ons ruime opleidingsaanbod is er tijdens de open dagen uitgebreid aandacht voor de ‘+punten’ die wij onze studenten bieden. De +punten bereiden studenten extra goed voor op hun toekomst. Zo kunnen studenten van het Graafschap College tijdens hun opleiding op allerlei manieren internationale ervaring opdoen, is er ondersteuning voor studenten die een mbo-opleiding willen combineren met het starten of runnen van een eigen bedrijf en worden studenten, die na het mbo de overstap naar het hbo willen maken, intensief voorbereid op deze stap. 

HELP! Ik kan niet kiezen!

Speciale aandacht is er voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs die het lastig vinden om een keuze te maken voor een vervolgopleiding. Op de locatie aan de J.F. Kennedylaan in Doetinchem en de locatie in Groenlo kunnen deze leerlingen (met hun ouders/verzorgers) een afspraak maken met ‘Dokter Decaan’. Tijdens dit 15-minuten consult helpen decanen van het Graafschap College leerlingen op weg bij het maken van een keuze. Ook kunnen ouders/verzorgers die behoefte hebben aan algemene informatie over bijvoorbeeld het mbo-onderwijs, studiefinanciering en (specifieke) studentbegeleiding op deze locaties terecht voor een ‘EHBO (Eerste Hulp Bij Opleidingsvragen) spoedcursus’. 

Registreren en informatie

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs, die onze open dagen willen bezoeken, kunnen zich vooraf registreren. Lees hier alle informatie over onze open dagen, bijvoorbeeld over de geopende locaties en op welke locatie de voorlichting over de verschillende opleidingen plaatsvindt.