25 – 29 maart: internationale week op Graafschap College!

Voor het eerst organiseert het Graafschap College een internationale week! Van 25 tot en met 29 maart worden er op verschillende locaties speciaal voor jou allerlei internationale activiteiten georganiseerd.

Als Graafschap College vinden we het belangrijk dat je tijdens je opleiding internationale kennis, vaardigheden en ervaringen kunt opdoen, zodat je je straks goed kunt redden als je aan het werk bent. Misschien ben je van plan om in het buitenland stage te gaan lopen, heb je al eens meegedaan aan een uitwisseling of tijdens je opleiding een buitenlandse stad bezocht? Je hoeft niet altijd naar het buitenland om internationale ervaringen op te doen. Ook door op school deel te nemen aan internationale activiteiten kun je je op dit gebied ontwikkelen. We noemen dat ‘internationalisation@home’.

Deze week staat het Graafschap College in het teken van internationaliseren. Er staat veel te gebeuren!

Sportieve aftrap 
Op de Ruimzichtlaan wordt de internationale week op 25 maart afgetrapt met een sportdag ‘Fit, vaardig en klaar voor een veranderende wereld!’. Waarbij studenten kennis maken met allerlei Olympische sporten, waarin Nederland niet zo groot is. De eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Commercie gaan deze week op stedentrip. Londen, Berlijn, Brussel of Rotterdam (de haven) staan op het programma. De studenten die niet mee gaan krijgen een internationaal programma aangeboden. waarbij i.s.m. bedrijven, aan opdrachten met een internationaal karakter wordt gewerkt.

Dag van de Duitse taal 
Dinsdag 26 maart is het de ‘Dag van de Duitse taal’. internationaal bezoek van studenten van een Berufskolleg uit het Duitse Ahaus. Het bezoek maakt deel uit van een tweedaagse uitwisseling. Maandag gaan een aantal studenten naar de Duitse school. De opleiding Sport en bewegen geven samen met Duitse studenten, op de ‘Dag van de Duitse taal’ diverse workshops.

Skype en Twitter 
In de sector Zorg, Welzijn & Sport wordt er tijdens de internationale week via Skype of Twitter contact gelegd met mensen in het buitenland. Zo wordt er in verschillende lessen een ‘mystery Skype’ georganiseerd. Deelnemende studenten skypen met een ‘mystery guest’ en moeten er, door vragen te stellen, achter komen uit welk land deze persoon komt. Ook wordt in diverse lessen via Skype contact gezocht met medestudenten die op dit moment in het buitenland verblijven vanwege stage. er kan ook in de les via Twitter vragen worden gesteld over internationalisering aan beleidsmakers van de Europese Unie. Deze beleidsmakers zitten klaar om de vragen van studenten te beantwoorden.

Internationale lekkernijen 
Naast allerlei activiteiten krijgen diverse locaties ook een internationale uitstraling en zijn er in de kantine heerlijke buitenlandse lekkernijen te koop. Op een aantal locaties richten studenten in de kantine standjes in, waar informatie wordt gegeven over verschillende landen en broodjes en hapjes uit deze landen worden aangeboden. Studenten Medewerker facilitaire dienstverlening verzorgen in ‘De Slinge’ op locatie J.F. Kennedylaan voor de medewerkers iedere dag een menu met gerechten uit een ander land. Bij restaurant L’Ardoise op de Maria Montessoristraat serveren studenten van de opleiding Horeca de hele week een Duits menu.