Studenten Horeca, bakkerij en faciliteiten aan het woord


Luuk
Brood en banket

‘VROEG BEGINNEN IS PRACHTIG, JE HEBT DE BAKKERIJ VOOR JEZELF’

“Een schap vol prachtige brood- en banketproducten, daar kijk ik met plezier naar. In het bakkersvak is goed vooruitdenken het halve werk. Terwijl het brooddeeg rijst, bak je koekjes af. Rekenen is belangrijk, zoals bij het berekenen van rijs- en baktijden. En als het druk is, moet je toch ook netjes het gebak kunnen decoreren.”

 


Merjem
Horeca

‘MIJN DROOM IS EEN EIGEN HOTEL’

“Tijdens mijn opleiding Manager/ ondernemer horeca heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en meegedaan aan bijzondere projecten. We hebben met onze klas lunches en diners georganiseerd voor de Roparun. Alles hebben wij zelf gepland en geregeld. Uiteindelijk hebben we € 5.000,- opgehaald voor het goede doel.” Merjem is enthousiast en ambitieus. “Mijn droom is een eigen hotel.”

 


Bouwe
Horeca

‘OM GOED TE WORDEN IN DIT VAK MOET JE OOK THUIS EXPERIMENTEREN’

“Als kok vind ik het prachtig om met mooie ingrediënten bezig te zijn en smaken te ontdekken. Mijn collega’s zijn eerlijk en streng, maar op een fijne manier; daar leer ik veel van. Soms, als alle gasten tegelijk komen, is het even spitsuur. Dan werken we supergeconcentreerd, want je wilt iedere gast dezelfde hoge kwaliteit bieden.”

 

Liesanne

Facilitair leidinggeven

‘ALLES GOED GEREGELD!’

“Als er iets geregeld moet worden, ben ik er bij! Facilitair leidinggevende is een breed vak, je zorgt dat ‘alles’ in een gebouw goed loopt en er top uitziet. In mijn stage werk ik mee aan het beheer van het gebouw. Daarnaast ontvang ik mensen en organiseer ik de catering of beveiliging bij evenementen. Als er wat fout gaat, ben je trouble-shooter. Je lost het op, liefst voordat iemand er last van heeft. Gastvrij, dienstverlenend, maar snel doorpakken als er problemen dreigen. Een beetje improvisatietalent is ook wel handig dus. Als collega’s of gasten, met een complimentje voor de organisatie, tevreden naar huis gaan, heb ik mijn werk goed gedaan!”