Studenten Horeca, bakkerij en faciliteiten aan het woord


Luuk
Brood en banket

‘VROEG BEGINNEN IS PRACHTIG, JE HEBT DE BAKKERIJ VOOR JEZELF’

“Een schap vol prachtige brood- en banketproducten, daar kijk ik met plezier naar. In het bakkersvak is goed vooruitdenken het halve werk. Terwijl het brooddeeg rijst, bak je koekjes af. Rekenen is belangrijk, zoals bij het berekenen van rijs- en baktijden. En als het druk is, moet je toch ook netjes het gebak kunnen decoreren.”

 


Merjem
Horeca

‘MIJN DROOM IS EEN EIGEN HOTEL’

“Tijdens mijn opleiding Manager/ ondernemer horeca heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en meegedaan aan bijzondere projecten. We hebben met onze klas lunches en diners georganiseerd voor de Roparun. Alles hebben wij zelf gepland en geregeld. Uiteindelijk hebben we € 5.000,- opgehaald voor het goede doel.” Merjem is enthousiast en ambitieus. “Mijn droom is een eigen hotel.”

 


Bouwe
Horeca

‘OM GOED TE WORDEN IN DIT VAK MOET JE OOK THUIS EXPERIMENTEREN’

“Als kok vind ik het prachtig om met mooie ingrediënten bezig te zijn en smaken te ontdekken. Mijn collega’s zijn eerlijk en streng, maar op een fijne manier; daar leer ik veel van. Soms, als alle gasten tegelijk komen, is het even spitsuur. Dan werken we supergeconcentreerd, want je wilt iedere gast dezelfde hoge kwaliteit bieden.”

 

Michelle
Facilitair leidinggeven

‘IN DIT BEROEP BEN JE VAN ALLE MARKTEN THUIS’

“Het eerste jaar maak je kennis met alle onderdelen van je vak. Je volgt twee dagen theorievakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. De andere dagen werk je mee in de praktijk. Zo leer je niet alleen van docenten maar ook van collega’s en klasgenoten. Voordeel daarvan is dat je lekker bezig bent en meedraait met echte taken.”

 

Julia
Facilitair leidinggeven

‘IK LIEP STAGE IN EEN PRACHTIG GEBOUW’

Het gebouw van Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem is een bijzondere plek om stage te lopen. Je komt er in aanraking met alle onderdelen van facilitair management: catering, schoonmaak, gebouwenbeheer, front-office en organisatie van evenementen. Dagelijks ontdekt Julia nieuwe dingen. “Je moet open, benaderbaar én een doener zijn. Ik houd ook van orde. Dat geeft mij een goed gevoel.”

 

Liesanne
Facilitair leidinggeven

 

Hoi, mijn naam is Liesanne Geurtsen! Ik ben 16 jaar oud en ik zit in het eerste jaar van de opleiding Facilitair Leidinggevende niveau 4. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik het leuk vind om druk bezig te zijn en te zorgen dat alles goed verloopt. Afgelopen periode heb ik stage gelopen bij de Gruitpoort in Doetinchem. Ik heb me daar bezig gehouden met vergader service, onderhoud van het gebouw, administratieve dingen, gasten helpen en schoonmaak. De dagen waren heel divers en er was altijd wat te doen. In deze video is te zien hoe ik de film klaarzet (één van de taken die ik mocht doen).