Zelfstandig medewerker leisure & hospitality - Graafschap College
  • SMART START

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality | niveau 3 | bol

Crebocode 25648

  • niveau 3
  • bol
  • 2 jaar
  • 26-08-2024
  • nee
Het beroep

Met een recreatiemedewerker in de buurt hoeft niemand zich te vervelen! Op een camping, een bungalowpark of in een hotel bezorg jij de gasten een geweldige tijd, door voor jong en oud allerlei leuke activiteiten te organiseren. Je bruist van de energie en weet gasten te enthousiasmeren om te komen kijken naar bijvoorbeeld een show en meespeeltheater, deel te nemen aan een spannende bingo, een sportieve activiteit of een creatieve knutsel te maken. Om deze activiteiten goed te kunnen organiseren werk je met een draaiboek en planningen. Naast het entertainen van de gasten voer je receptie-, horeca- en verkoopwerkzaamheden uit.

Niveau
3
Leerweg
bol
Duur
2 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)
Opbouw

Tijdens de opleiding combineer je theorie- en praktijklessen op school met stages bij toeristische bedrijven. In het eerste jaar volg je oriënterende stages. Deze stages duren steeds twee weken. Het doel is om kennis te maken met verschillende onderdelen van het beroep. Aan het einde van het tweede jaar loop je een lange stage bij een toeristisch bedrijf in Nederland. Naast de stages doe je tijdens de opleiding ook op andere manieren praktijkervaring op, zodat je kennis maakt met je toekomstige werkzaamheden. Dit betekent dat je ook ingezet kunt worden buiten de lessen om.

Examinering

Door middel van examens beoordelen we of je over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn om het beroep uit te oefenen. Om je diploma te behalen, moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Generieke eisen: de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap moet je volgens de norm hebben afgerond.
  • Beroepsspecifieke eisen: kerntaken en werkprocessen die in het beroep centraal staan, moet je volgens de norm hebben afgerond.
Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
26-08-2024
Beperkte toelating
nee
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. 

Na je aanmelding ontvang je meer informatie over de intakeactiviteiten.

 

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Profiel in beeld

De opleiding

Gastvrijheid en mensen onbezorgd laten genieten van een leuke tijd! Daar draait het om als je werkt in het toerisme of de recreatie. Je kunt in Nederland aan de slag, maar ook in het buitenland zijn er veel mogelijkheden. Kies je voor een baan in het toerisme, dan ga je bijvoorbeeld werken bij een reisbureau, touroperator, hotel, vakantiepark, congresorganisatie of VVV. Recreatiemedewerkers vind je op campings, in bungalowparken, in luxe hotels of bij evenementenorganisaties. Je krijgt te maken met gasten uit de hele wereld. Daarom is het belangrijk dat je naast het Nederlands ook andere talen beheerst. Je past goed in deze branche als je een dienstverlenende instelling hebt, gastvrij, enthousiast en creatief bent en graag met mensen werkt.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je klantgericht, representatief en dienstverlenend bent. Je bent sportief, creatief en communicatief vaardig. Daarnaast ben je pro-actief en accuraat, denk je oplossingsgericht en ben je flexibel.

Competenties

Je kunt heel goed organiseren. De wensen van je gasten zet je altijd centraal en je kunt prima inspelen op hun behoeften. Je kunt goed met mensen van alle leeftijden omgaan en je bent een echte teamspeler. Onregelmatige werktijden of avonden en weekenden werken, vind jij geen probleem.

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen. 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2023-2024 1.357,-).

SMART START

Hospitality in bedrijf: Leren wat je leuk vindt!

Heb je interesse in meerdere niveau 3 of 4 bol-profielen binnen de richting Toerisme en recreatie en vind je het lastig om een definitieve keuze te maken? Geen probleem. Deze profielen hanteren namelijk een SMART START-jaar.

 

In het SMART START-jaar ‘Hospitality in bedrijf’ maak je door middel van projecten en mini-stages kennis met verschillende vakken en beroepen in de hospitality, travel en leisure branche. Aan het eind van het startjaar weet jij precies waar jouw bloed sneller van gaat stromen en maak je een definitieve keuze voor een van de SMART START ‘Hospitality in bedrijf’ niveau 3 of 4 bol-profielen.

 

Dat is nog eens een slimme start!

Gerelateerde profielen