Zelfstandig medewerker travel & hospitality - Graafschap College
  • SMART START

Zelfstandig medewerker travel & hospitality | niveau 3 | bol

Crebocode 25649

  • niveau 3
  • bol
  • 2 jaar
  • 21-08-2023
  • nee
Het beroep

De vakantie is voor veel mensen een tijd waar ze met plezier naar uitkijken. Wat is er nu leuker dan mensen te informeren en adviseren over reizen en vakantiebestemmingen? Of om ze tijdens hun vakantie te vertellen wat er in de omgeving te doen is? Als medewerker travel & hospitality is dit onderdeel van je werk. Ook verzorg je reserveringen en boekingen. Je heb veel persoonlijk contact met je klanten en gasten. Je kunt werken bij een reisbureau of touroperator waar je reizen ontwikkelt en verkoopt. Ook kun je werken bij de frontoffice van een hotel of vakantiepark waar je gasten in- en uitcheckt of voorziet van informatie.

Niveau
3
Leerweg
bol
Duur
2 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)
Opbouw

Tijdens de opleiding combineer je theorie- en praktijklessen op school met stages bij bedrijven of instellingen. In het eerste jaar volg je oriënterende stages bij bedrijven. Deze stages duren steeds twee weken. Het doel is om kennis te maken met verschillende onderdelen van het beroep. Aan het einde van het tweede jaar loop je een lange stage in Nederland. Naast de stages doe je tijdens de opleiding ook op andere manieren praktijkervaring op, zodat je kennis maakt met je toekomstige werkzaamheden. Dit betekent dat je ook ingezet kunt worden buiten de lessen om.

Examinering

Door middel van examens beoordelen we of je over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn om het beroep uit te oefenen. Om je diploma te behalen, moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Generieke eisen: de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap moet je volgens de norm hebben afgerond
  • Beroepsspecifieke eisen: kerntaken en werkprocessen die in het beroep centraal staan, moet je volgens de norm hebben afgerond
Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
21-08-2023
Beperkte toelating
nee
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk vóór 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Je ontvangt vervolgens informatie over de intakeactiviteiten.

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Profiel in beeld

De opleiding

Mensen vermaken en ze onbezorgd laten genieten van een leuke tijd! Daar draait het om als je werkt in het toerisme of in de recreatie. Je kunt in Nederland aan de slag, maar ook in het buitenland zijn er veel mogelijkheden. Kies je voor een baan in het toerisme dan ga je bijvoorbeeld werken bij een reisbureau, touroperator, hotel, congresorganisatie of VVV. Recreatiemedewerkers vind je op campings, in bungalowparken, in luxe hotels of bij evenementenorganisaties. Je krijgt te maken met gasten uit de hele wereld. Daarom is het belangrijk dat je naast Nederlands ook andere talen beheerst. Je past goed in deze branche als je een dienstverlenende instelling hebt, gastvrij, enthousiast en creatief bent en graag met mensen werkt.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je graag met mensen werkt en het leuk vindt om het mensen naar de zin te maken. Je bent klantgericht, gastvrij, representatief en dienstverlenend. Daarnaast ben je pro-actief en accuraat, denk je oplossingsgericht en ben je flexibel. Je hebt een commerciële instelling en je bent resultaatgericht.

Competenties

De wensen van je gasten zet je altijd centraal en je kunt prima inspelen op hun behoeften. Je kunt goed met mensen van alle leeftijden omgaan. Onregelmatige werktijden of avonden en weekenden werken, vind jij geen probleem.

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen. 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2022-2023 € 1.239,-).

SMART START

Hospitality in bedrijf: Leren wat je leuk vindt!

Heb je interesse in meerdere niveau 3 of 4 bol-profielen binnen de richting Toerisme en recreatie en vind je het lastig om een definitieve keuze te maken? Geen probleem. Deze profielen hanteren namelijk een SMART START-jaar.

 

In het SMART START-jaar ‘Hospitality in bedrijf’ maak je door middel van projecten en mini-stages kennis met verschillende vakken en beroepen in de hospitality, travel en leisure branche. Aan het eind van het startjaar weet jij precies waar jouw bloed sneller van gaat stromen en maak je een definitieve keuze voor een van de SMART START ‘Hospitality in bedrijf’ niveau 3 of 4 bol-profielen.

 

Dat is nog eens een slimme start!

Gerelateerde profielen