Vwo (vavo) - Graafschap College

Vwo (vavo)

Op het vavo wordt alle examenstof in 1 jaar behandeld en getoetst. Dit betekent dat je, als je een voltijd vwo-opleiding doet, een pittig programma hebt. Dit vereist dat je een volwassen studiehouding hebt en veel inzet toont.

Wanneer je aan de opleiding begint, kies je 1 van de volgende 4 profielen:
• Cultuur & Maatschappij
• Economie & Maatschappij
• Natuur & Gezondheid
• Natuur & Techniek

Op het vavo heb je geen vakken zoals gym of CKV. Een profielwerkstuk is wel een onderdeel van de vwo-opleiding binnen het vavo.

Hieronder zie je de vakken per profiel. Een deel van de vakken is, als je de voltijdopleiding doet, verplicht; uit andere vakken kun je kiezen. Klik onderaan de pagina op het profiel van jouw keuze voor meer informatie. Op de profielpagina zie je onder het tabje “Over het profiel” precies welke vakken verplicht zijn en uit welke vakken je kunt kiezen.

Als je in deeltijd wilt studeren en dus 1 of enkele vakken wilt volgen (met of zonder profiel), meld je dan aan via een profiel waarin het vak/de vakken van jouw keuze voorkomt/voorkomen. Pas tijdens het toelatingsgesprek wordt definitief vastgelegd voor welk(e) vak(ken) je wordt ingeschreven en, wanneer relevant, voor welk profiel.