Vmbo-tl (vavo) - Graafschap College

Vmbo-tl (vavo)

Als je het diploma vmbo-tl hebt gehaald, kun je allerlei kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een mbo-opleiding op niveau 3 of 4 gaan doen, of je kunt doorleren voor het havo-diploma.

Wanneer je aan de opleiding begint, kies je 1 van de volgende 4 profielen:
• Zorg en Welzijn
• Economie
• Groen
• Techniek

Op het vavo heb je geen vakken zoals gym of CKV. Een profielwerkstuk is wel een onderdeel van de vmbo-opleiding binnen het vavo. In het Open Leercentrum (OLC) De Hortus kun je terecht voor zelfstudie, bijles en ondersteuning.

Hieronder zie je de vakken per profiel. Een deel van de vakken is, als je de voltijdopleiding doet, verplicht; uit andere vakken kun je kiezen. Klik onderaan de pagina op het profiel van jouw keuze voor meer informatie. Op de profielpagina zie je onder het tabje “Over het profiel” precies welke vakken verplicht zijn en uit welke vakken je kunt kiezen.

Als je in deeltijd wilt studeren en dus 1 of enkele vakken wilt volgen (met of zonder profiel), meld je dan aan via een profiel waarin het vak/de vakken van jouw keuze voorkomt/voorkomen. Pas tijdens het toelatingsgesprek wordt definitief vastgelegd voor welk(e) vak(ken) je wordt ingeschreven en, wanneer relevant, voor welk profiel.