Studente Nikki Prein wint gouden medaille op Skills wedstrijden!

Afgelopen week vond van 16 t/m 18 maart in de RAI te Amsterdam Skills The Finals plaats. Tijdens dit driedaags evenement strijden mbo-studenten om de titel van landskampioen in zijn/haar vakgebied. Namens het Graafschap College namen er 8 studenten deel aan de kampioenschappen.

Na drie enerverende dagen volgde zaterdagavond de uitslag en prijsuitreiking. De voorbereidingen en inzet hebben hun vruchten afgeworpen: Nikki Prein (Gastvrouw) mocht de 1e prijs in ontvangst nemen, en Mike Beskers (Webdesigner), Björn van den Brink (Ict-beheerder), Rick Schepers (Applicatieontwikkelaar) en Lyonn Elshof (Bouwtimmerman) mochten allen de 3e prijs in ontvangst nemen.

Gouden medaillewinnaar Nikki Prein werd maandagochtend verrast door een huldiging op de locatie Maria Montessoristraat. In een volle aula werd zij in het zonnetje gezet door opleidingsmanager José Wopereis. Nikki kijkt terug op een geweldige en leerzame ervaring: “Spannend om naar toe te werken, maar vooral erg leuk om te doen. Het ‘blind’ proeven van wijn was een lastige klus. Maar het maken van cocktails, de tafelbereidingen en het bedienen van de gasten waren echt mijn ding. Na de eerste opdracht zat ik er helemaal in en liep het allemaal lekker, ik voelde geen stress. Nu wordt het nog wel even nagelbijten,“ vertelt ze met een grote lach. “Ik hoor deze week of ik genoeg punten heb gehaald om naar de wereldfinale in Abu Dhabi door te mogen. Dit was al een geweldige happening, maar zo’n internationale wedstrijd, tegen de beste studenten van de wereld in mijn vak, lijkt me echt een topervaring!”