Special Olympics groot succes mede dankzij ruim 500 studenten

Niets dan lof! Dat is wat de ruim 500 studenten van verschillende opleidingen van het Graafschap College verdienen. Afgelopen weekend waren zij betrokken bij de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2018. Hét landelijke sportevenement waar meer dan 2.000 sporters met een verstandelijke beperking en 700 coaches en begeleiders aan deelnamen. Mede dankzij de inzet van de studenten was het evenement een groot succes!

Duizenden broodjes, krentenbollen, schnitzels en gehaktballen

De studenten van de verschillende opleidingen werden op diverse plekken ingezet. Zo smeerden studenten van de opleiding Horeca drie dagen lang in totaal 8.000 broodjes en 4.000 krentenbollen voor het ontbijt en de lunch. Verder voorzagen zij tijdens de openingsceremonie de VIP-gasten van een hapje en drankje en verzorgden ze op zaterdag een buffet voor de sporters en begeleiders. Er werden onder andere duizenden schnitzels en gehaktballen klaargemaakt.

Opgetut naar de feestavond

Studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg organiseerden op zaterdag speciaal voor de deelnemende sporters een gezellige feestavond. Onderdeel van deze avond was de ‘silent disco’. Voorzien van koptelefoon gingen de remmen los en dansten de sporters en studenten er flink op los. Voorafgaand aan de feestavond konden de sporters in Groenlo terecht in sporthal Grol waar een tijdelijke haar- en schoonheidssalon was ingericht. Studenten van de opleidingen Haarverzorging en Schoonheidsverzorging maakten feestelijke kapsels, lakten nagels en zorgden voor de make-up.

Vlogs

Studenten van de opleiding Facilitair leidinggeven maakten duizenden bedden op, de verschillende informatiebalies werden bemand door studenten van de opleiding Secretarieel management, studenten van de opleiding Veiligheid werden onder andere ingezet als parkeerwachters en studenten Toerisme en recreatie zorgden voor de nodige animatie en waren betrokken bij de vlaggenparade. De 20 verschillende sporten, die onderdeel uitmaakten van het evenement, werden deels begeleid door studenten van de opleiding Sport en bewegen. Studenten Marketing en communicatie legden in vlogs (binnenkort te bekijken op de site van de Special Olympics Achterhoek ) de ervaringen van individuele sporters en teams vast.

We volgden de activiteiten van onze studenten dit weekend op de voet en zijn trots op de bijdragen die ze hebben geleverd! Bekijk op Facebook alle foto’s en video’s.