Allround medewerker facilitaire dienstverlening - Graafschap College

Allround medewerker facilitaire dienstverlening | niveau 3 | bol

Crebocode 25609

 • niveau 3
 • bol
 • 2 jaar
 • 26-08-2024
 • nee
Het beroep

Als allround medewerker facilitaire dienstverlening draag je samen met het team bij aan de gastvrijheid van jouw organisatie en het gebouwbeheer. Je bent overal in en om het gebouw te vinden, je werkt mee en houdt zicht op de uitvoering van facilitaire activiteiten. Je bent flexibel en probleemoplossend, zodat je snel kunt inspelen op onverwachte situaties. Je ondersteunt de facilitair leidinggevende bij het beheren van de inkoop, de voorraad en de catering en het coördineren van schoonmaakactiviteiten en de beveiliging.

Niveau
3
Leerweg
bol
Duur
2 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)
Opbouw

Tijdens de opleiding combineer je theorie- en praktijklessen op school met stages bij bedrijven of instellingen. In het eerste leerjaar loop je in periode twee 10 weken stage. In het tweede jaar van de opleiding ga je in de eerste periode van het schooljaar 10 weken op stage.

Examinering

Door middel van examens beoordelen we of je over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn om het beroep uit te oefenen. Om je diploma te behalen, moet je aan een aantal eisen voldoen:

 • Generieke eisen: de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap moet je volgens de norm hebben afgerond.
 • Beroepsspecifieke eisen: kerntaken en werkprocessen die in het beroep centraal staan, moet je volgens de norm hebben afgerond.
Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
26-08-2024
Beperkte toelating
nee
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Je ontvangt vervolgens informatie over de intakeactiviteiten.

 

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

De opleiding

Hou jij van regelen en organiseren? Weet je van aanpakken? Ben je stressbestendig en flexibel? Dan past een baan binnen de facilitaire dienstverlening bij jou! Je kunt aan de slag in verschillende branches en bij allerlei bedrijven en instellingen, zoals kantoororganisaties, woningbouwcorporaties, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, overheidsinstellingen en onderhouds- en schoonmaakbedrijven. Als facilitair leidinggevende of allround medewerker heb je verantwoordelijkheidsgevoel en schrik je niet van een spoedklus. Daarnaast ben je oplossingsgericht en niet bang om een klachtengesprek te voeren.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Bovendien heb je een zakelijke en dienstverlenende houding. Je bent stressbestendig, oplossingsgericht, flexibel en je weet van aanpakken.

Competenties

Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband aan de slag. Werken onder druk is voor jou geen probleem. Je bent goed in het oplossen van problemen en kunt snel schakelen. Daarnaast ben je sociaal en kunnen mensen op je bouwen.

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen. 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2023-2024 € 1.357,-). 

Onderwijsbenodigdheden bol

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Leerjaar 1

 • Boeken: tussen € 265,- en € 270,-
 • Hardware: tussen € 400,- en € 600,-
 • Licentie: tussen € 170,- en € 180,-
 • Kleding: tussen € 70,- en € 75,-
  Totaal: tussen € 905,- en € 1.125,-

Leerjaar 2

 • Boeken: tussen € 120,- en € 130,-
  Totaal: tussen € 120,- en € 130,-

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerde profielen