Studenten Toerisme en recreatie aan het woord


Daphne
Travel, leisure and hospitality

‘DE OPLEIDING WAS NOG VEEL LEUKER DAN IK HAD VERWACHT!’

“Je leert niet alleen uit de boeken, maar vooral van veel doen in de praktijk. Tijdens de opleiding loop je regelmatig stage in binnen- en buitenland. Daarnaast krijg je ook praktijkopdrachten op school. Zo mochten we als derdejaarsstudenten voor de tweedejaarsstudenten een reis naar Praag verzorgen. We stelden een reisprogramma samen en in Praag hebben we onze medestudenten rondgeleid. Echt ontzettend leuk om te doen.”

 


Youandi
Travel, leisure and hospitality

‘EEN MOOIE BASIS, WAAR JE VEEL KANTEN MEE OP KUNT’

“Ik vond het lastig om een opleiding te kiezen. Omdat een opleiding op het gebied van travel, leisure and hospitality behoorlijk breed is, besloot ik hiervoor te gaan. De opleiding biedt een mooie basis, waar je veel kanten mee op kunt. Ook leuk: door je stages zie je ook nog iets van de wereld. Tijdens mijn opleiding heb ik de toeristische sector goed leren kennen en kwam ik erachter dat ik er graag verder in wil. Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan als receptioniste in een hotel. Ik geniet enorm van mijn afwisselende baan.”

 

 


Bram
Travel, leisure and hospitality

‘BIJ DE OPLEIDING HEERST EEN FIJNE SFEER’

“Het is een kleine opleiding. Iedereen kent elkaar en de docenten zijn heel hulpvaardig. Vaak gaan we erop uit voor een leuke studietrip. Ook de opleiding is ontzettend leuk. Al van jongs af aan wist ik dat ik in een animatieteam op een vakantiepark wilde werken. Gasten een fijne tijd bezorgen, daar doe ik het voor! Het geeft een supergoed gevoel als ouders vertellen dat jij ervoor hebt gezorgd dat hun zoon of dochter een fantastische vakantie heeft gehad.”

 


Luuk
Travel, leisure and hospitality

‘EEN VIER-STERREN STAGE!’

“Vier sterren, prachtige faciliteiten, een topbedrijf in de hotelsector. Dat ik mijn stage loop bij een Van der Valk Hotel vind ik nog steeds bijzonder. Ik regel reserveringen voor het hotel, het restaurant en de zalen. Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor de gasten. Die komen uit de hele wereld, van Amerika tot Dubai. Pas nog stond de hele selectie van Feyenoord in de lobby, dat is toch kicken? Zelf initiatief nemen is belangrijk als je wat wilt leren op je stage. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ga verder op het HBO, facility management. Dat sluit perfect aan op mijn ervaring hier, ik heb er zin in!”