Logistiek teamleider - Graafschap College

Logistiek teamleider | niveau 3 | bbl

Crebocode 25775

 • niveau 3
 • bbl
 • 2 jaar
 • 26-08-2024
 • nee
Het beroep

Kun jij goed organiseren en weet je van aanpakken? Dan is een afwisselende baan als logistiek teamleider iets voor jou. Je coördineert werkzaamheden met betrekking tot goederenontvangst en -opslag, voorraadinventarisatie en het verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Je verdeelt de werkzaamheden onder je medewerkers, maar natuurlijk steek je zelf ook de handen uit de mouwen. Je bent verantwoordelijk voor een goede teambezetting en motiveert je medewerkers. Ook het gebruik, (periodiek) onderhoud, de aanschaf en vervanging van hulpmiddelen valt onder je verantwoordelijkheid. Met je leidinggevende bespreek je de uitgevoerde werkzaamheden, behaalde resultaten, verbetervoorstellen voor de planning, investeringsbehoeften, gewerkte uren, ziekteverzuim etc.

Niveau
3
Leerweg
bbl
Duur
2 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 850 uur (waarvan minimaal 200 uur op school)
Opbouw

Je krijgt vakken als logistiek, leidinggeven, personeelsbeleid, rekenen, loopbaan en burgerschap. Je volgt een praktijkopleiding in het rijden met de elektrische pallettruck, de hef- en reachtruck. Ook worden er keuzedelen verzorgd. De theorielessen volg je op locatie J.F. Kennedylaan en de praktijklessen op locatie Stoomtram. Het leerbedrijf waar je werkt, moet jou de gelegenheid geven om voldoende ervaringsuren met een bestelauto of bestelbus op te doen.
Tot slot bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor rekenen mbo 4. Dit is, zeker als je een niveau 4 vervolgstudie wilt gaan doen, een heel goede keuze.

Sector
Techniek & Informatica
Startdatum
26-08-2024
Beperkte toelating
nee
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanvullende toelatingscriteria

Voor toelating tot de bbl-variant van dit profiel moet je een geldige arbeidsovereenkomst hebben van minimaal 24 uur per week.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Je ontvangt vervolgens informatie over de intakeactiviteiten.

 

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Profiel in beeld

De opleiding

Logistiek is een verzamelwoord voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom. Grondstoffen en onderdelen, die nodig zijn voor de productie, moeten vanuit de leverancier naar het productiebedrijf worden vervoerd. Niet alleen binnen het productieproces is er sprake van een goederenstroom die beheerd moet worden, ook het beheer van het magazijn en de voorraad is onderdeel van logistiek. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je voldoende voorraad hebt voor je klanten, maar dat de kosten zo laag mogelijk blijven. Uiteindelijk worden de grondstoffen, onderdelen of eindproducten getransporteerd, over de weg, het water, het spoor of door de lucht. Werk je in de logistiek, dan werk je in een groothandel, bij een productie- of transportbedrijf, bij een logistiek dienstverlener of een distributiecentrum.

Persoonlijkheid

Ben je een aanpakker en een echte doener? Dan is een functie in de logistiek iets voor jou.

Competenties

Je kunt plannen en organiseren. Je bent flexibel en kunt makkelijk inspelen op verschillende situaties. Je kunt leidinggeven en hebt een stimulerende en motiverende werkhouding.

Cursusgelden

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen cursusgeld te betalen. 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) van 18 jaar of ouder moeten cursusgeld betalen. De hoogte van het cursusgeld wordt elk jaar vastgesteld en hangt af van de opleiding die je volgt (ter indicatie: 2023 – 2024, Entree en niveau 2: € 270,- en niveau 3 en 4: € 654,-).

Onderwijsbenodigdheden bbl

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Leerjaar 1

 • Boeken en licenties: ongeveer € 415,-
 • Hardware (laptop): tussen € 400,- en € 600,-
 • Veiligheidsschoenen: tussen de € 40,- en € 60,-
  Totaal: tussen € 855,- en € 1.075,-

Leerjaar 2

 • Veiligheidsschoenen: tussen € 40,- en € 60,-
  Totaal: tussen € 40,- en € 60,-

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

Extra activiteiten bbl

Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan extra activiteiten tijdens schooltijd, ben je verplicht een alternatief programma te volgen. Dit alternatieve programma is gratis.

Extra activiteiten: tussen € 100,- en € 150,-.

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerde profielen