Allround medewerker IT systems and devices - Graafschap College

Allround medewerker IT systems and devices | niveau 3 | bol

Crebocode 25605

 • niveau 3
 • bol
 • 2,5 jaar
 • 26-08-2024
 • nee
Het beroep

Als Allround medewerker IT systems and devices beheer je het informatiesysteem en zorg je ervoor dat computers en devices werken. Soms hebben collega’s een nieuw programma of toegang tot een bepaald programma of systeem nodig. Dat regel jij. Je ondersteunt gebruikers en krijgt te maken met verschillende operating systems van devices (zoals Linux, Windows, Android of IOS).

Niveau
3
Leerweg
bol
Duur
2,5 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)
Opbouw

Het eerste leerjaar volg je theorie- en praktijklessen op school. Tijdens de lessen leer je hoe je hard- en software installeert en beheert en op welke manier je gebruikers ondersteunt. In de lessen is veel aandacht voor de werkzaamheden die je bij een servicedesk doet en de vaardigheden, zoals communicatieve vaardigheden, die je daarvoor nodig hebt. Tijdens examens laat je zien wat je hebt geleerd. In het tweede en derde jaar van de opleiding loop je gedeeltelijk stage.

Examinering

Om je diploma te halen, moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • je portfolio heb je volgens de norm afgesloten
 • een voldoende voor je examenproject
 • de vakken Nederlands, Engels en rekenen heb je volgens de norm afgesloten
 • een voldoende voor het vak loopbaan en burgerschap
Sector
Techniek & Informatica
Startdatum
26-08-2024
Beperkte toelating
nee
Beperkte toelating toelichting

We willen dat onze opleidingen optimaal aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt en dat er voldoende stageplaatsen beschikbaar zijn voor onze studenten. Daarom geldt voor dit profiel dat er een maximaal aantal plaatsen beschikbaar is. Voor dit profiel geldt dat er op 1 april geloot wordt. Het kan zijn dat je al eerder wordt uitgenodigd voor een toelatingsgesprek om te beoordelen of je toelaatbaar bent.

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4.

Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze.

Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Vervolgmogelijkheden mbo
De opleiding

We leven in het tijdperk van de informatietechnologie. Overal waar we komen zijn er computers en machines die door grote of heel kleine computers worden aangestuurd. Informatietechnologie richt zich vooral op hardware, op het beheer van bestaande systemen, toepassingen en applicaties. Belangrijk, want computers, netwerken en systemen moeten immers constant en optimaal werken! Binnen de ICT werk je met computers, computernetwerken en -programma’s, maar ook met andere apparaten, zoals printers en smartphones en heb je te maken met zaken zoals beveiliging. Een klantgerichte houding is van groot belang. Ook moet je proactief en flexibel zijn en bedenk je creatieve oplossingen voor technische vragen. Bijblijven in het vak is een must!

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je geïnteresseerd bent in computers, internet en netwerken en technisch inzicht hebt. Bovendien ben je dienstverlenend en verlies je de wensen van de klant nooit uit het oog. Je bent sociaal en communicatief vaardig, stressbestendig en hebt een flexibele instelling.

Competenties

Je kunt goed samenwerken en overleggen. Plannen en organiseren is voor jou geen probleem en je kunt analyseren en onderzoeken. Omgaan met druk en tegenslag vind je niet moeilijk en je bent prima in staat om anderen te overtuigen.

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen.

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2023 – 2024 € 1.357,-).

Onderwijsbenodigdheden bol

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Laptop* aanschaf voor de duur van de gehele opleiding:

 • Hardware: laptop vanaf € 800,-

Leerjaar 1

 • Boeken: tussen € 200,- en € 250,-
 • Hardware overig: € 15,-
 • Licentie: tussen € 70,- en € 100,-
 • Readers: max. € 100,-
  Totaal: tussen € 385,- en € 465,- (excl. evt. aanschaf laptop)

Leerjaar 2

 • Boeken: € 80,- en € 100,-
 • Hardware: reeds in bezit
 • Licentie: tussen € 70,- en € 100,-
 • Readers: max € 100,-
  Totaal: tussen € 250,- en € 300,-

Leerjaar 3

 • Licenties: € 10,- en € 50,-
  Totaal: max € 50,-

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

* Na aanmelding voor de opleiding, adviseren we je om nog even te wachten met het bestellen van een nieuwe laptop. Tijdens de kennismakingsdag kunnen we dan beoordelen of jouw huidige laptop geschikt is om te gebruiken. Zo niet, dan kun je alsnog een laptop aanschaffen die aan de eisen voldoet.

Extra activiteiten bol
 • Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan extra activiteiten tijdens schooltijd, ben je verplicht een alternatief programma te volgen. Dit alternatieve programma is gratis.

Extra activiteiten: tussen € 20,- en € 50,-.

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerde profielen